Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka AEG OKO FAVORIT 5470

23 Wrz 2007 19:31 6229 9
  • Poziom 13  
    Mam taki problem z tą zmywarką dostałem ją do naprawy i okazało się że jest nadpalony silnik pompy która jest jednocześnie główną oraz wypompowującą lecz po podłożeniu silnika zmywarka robi tak: wybieram program włancza się silnik po chwili staje potem z pięc razy rusza na sekunde i potem znów staje i zaczyna mrugac jednostajnym rytmem dioda przy napisie "vorspülen" i nie wiem co to może byc, wszystkie takie pierdoły sprawdzone jak aqua stop i inne oraz kondensator od silnika też
  • Poziom 1  
  • Poziom 1  
    mam problem tego typu ze moja zmywarka od wlaczenia pracuje az do pozycji "spülen" wypompowuje wode iwszystkie kontrolki sie wylanczaja
    nawet mozna glowny wylacznik wylaczyc i ja otworzyc a zmywarka pracuje
    jak wspomnialem wypompowujac wode...prosze o rade...pozdrawiam
  • Poziom 13  
    to ten płaszcz się zatyka czy coś w tym rodzaju

    Dodano po 41 [sekundy]:

    pompa nie posiada prądniczki

    Dodano po 2 [godziny] 34 [minuty]:

    jeszcze jedną dziwną rzecz zauważyłem nie ma żadnego hydrostatu i żadnego wiatraczka z magnesikiem i kontaktronem który by liczył ile wody wleciało, elektrozawór też sie nie otwiera a jest dobry
  • Poziom 1  
    moja zmywarka wogóle nie pobiera wody zamiast tego słyszę jakby na chwilę załączała sie pompa i po następnej próbie szybkie" tykanie "przekaźnika który rozłącza prąd od pompy

    czy to moze być zawór elektromagnetyczny bo po jego odłączeniu objawy są takie same

    prośba o pomoc
  • Poziom 13  
    sprawdź triak sterujący elektrozaworem
  • Poziom 2  
    witam. ja również mam problem z tą zmywarką mianowicie cały czas leje mi sie woda, nie znalazlem hydrostatu. co odpowiada za poziom wody??
  • Poziom 2  
    ok dziękuje bardzo za pomoc