Witam,
Znajomy poprosil mnie zebym mu "zobaczyl" na sprzet bo sie im (zespol weselny) sprzegaja mikrofony. Co ja zobaczyc moglem? Ano nic, wiec do Was sie o porade zwracam jak tego sprzegania sie uniknac.
Konfiguracja sprzetu:
- Mixer SoundCraft Spirit FX8 Lexicon,
- Wzmacniacz ADS 800LX
- Gitara basowa via Yamaha ADS 500H
- Mikrofony:
-- 1x Sennheiser 825 S
-- 1x Sennheiser 845 S
-- 1xSHURE Prologue 14L
-- 1xSHURE Prologue 22L
-- 1xSHURE BG 1.0
-- 1xSHURE BG 2.1
-- 1xSHURE SM 58
- odsluchy aktywne Dynavox LC100 Aktiv.
- 2 kolumny estradowe Elestra (?) po 400W kazda
Jak to na roznych salach bywa ze miejsca dla "orkiestry" malo wiec to wszystko czasami stoi na "kupie". Ja sie wcale nie dziwie ze sie sprzega, tylko co zrobic zeby tego uniknac.
Instrumenty to:
1. perkusja - na zywca, nie naglasniana, czasmi werbel
2. gitara elektryczna + gitara basowa
3. saksofon x2
4. syntezator
Z tego co sie przyjzalem to kable zastosowane nie sa domowej roboty. Nie wiem jaka jakosc wewnatrz, ale wtyczki nie wygladaja na zarabiane na 1h przed impreza.
Sklad 5 osob wszyscy spiewaja
Zmiana konfiguracji moze zostac zasugerowana natomiast nie wiem czy bedzie mozliwa
Konstruktywna krytyka mile widziana.
Praktyczne uwagi/porady jak ustawic instrumenty oraz jak wyregulowac elektronike mile widziane.
Dziekuje i pozdrawiam
PaAn
Znajomy poprosil mnie zebym mu "zobaczyl" na sprzet bo sie im (zespol weselny) sprzegaja mikrofony. Co ja zobaczyc moglem? Ano nic, wiec do Was sie o porade zwracam jak tego sprzegania sie uniknac.
Konfiguracja sprzetu:
- Mixer SoundCraft Spirit FX8 Lexicon,
- Wzmacniacz ADS 800LX
- Gitara basowa via Yamaha ADS 500H
- Mikrofony:
-- 1x Sennheiser 825 S
-- 1x Sennheiser 845 S
-- 1xSHURE Prologue 14L
-- 1xSHURE Prologue 22L
-- 1xSHURE BG 1.0
-- 1xSHURE BG 2.1
-- 1xSHURE SM 58
- odsluchy aktywne Dynavox LC100 Aktiv.
- 2 kolumny estradowe Elestra (?) po 400W kazda
Jak to na roznych salach bywa ze miejsca dla "orkiestry" malo wiec to wszystko czasami stoi na "kupie". Ja sie wcale nie dziwie ze sie sprzega, tylko co zrobic zeby tego uniknac.
Instrumenty to:
1. perkusja - na zywca, nie naglasniana, czasmi werbel
2. gitara elektryczna + gitara basowa
3. saksofon x2
4. syntezator
Z tego co sie przyjzalem to kable zastosowane nie sa domowej roboty. Nie wiem jaka jakosc wewnatrz, ale wtyczki nie wygladaja na zarabiane na 1h przed impreza.
Sklad 5 osob wszyscy spiewaja

Zmiana konfiguracji moze zostac zasugerowana natomiast nie wiem czy bedzie mozliwa

Konstruktywna krytyka mile widziana.
Praktyczne uwagi/porady jak ustawic instrumenty oraz jak wyregulowac elektronike mile widziane.
Dziekuje i pozdrawiam
PaAn