Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[3510] Prośba o zdjęcie toru zasilania (o ile ktoś ma taką).

KanekS 26 Wrz 2007 22:01 938 5
  • #1 26 Wrz 2007 22:01
    KanekS
    Poziom 29  

    Witam, telefonik po zalaniu, zeżarte zostały elementy na dole płyty, ale wymieniełem je na nowe. Zresztą nawet bez nich, powinno być zasilanie w telefonie i powienien dawać znaki życia, a tak nie jest.
    Otóż jak podpinam baterię, to po telefonie "nie rozchodzi się napięcie" :o, sprawdziłem elementy zaraz przy złączu baterii, a reszty elementów to nie wiem które są odpowiedzialne za zasilanie.

    Wiem, że powiecie "serwisówka w dłoń i śledzić tor zasilania", no niby tak, ale tak pytam, czy nie ma nikt fotki, z zaznaczonymi elementami toru zasilania Nokii 3510, może być z "i", lub bez "i".

    To by mi zaoszczędziło sporo czasu.
    Stawiałem na nowo flash. Oraz na stykach nie ma zwarcia.
    Po prostu napięcie gdzieś napotyka przerwę, i "nie idzie dalej". :D

    Pozdrawiam i proszę o pomoc!

    0 5
  • MagBoss
  • #3 28 Wrz 2007 19:58
    KanekS
    Poziom 29  

    Witam ponownie, otóż napiecie jest tylko na tym elemencie obok Koncówki mocy PA, a tak to nie mi nigdzie indziej.
    No wiec dla testu zrobiłem crossa z tego elementu, do elementu przy UEM-ie i teraz zasilanie jest w telefonie, ale telefon dalej się nie włącza.
    Więc chyba jednak gdzieś jeszcze nie dochodzi... :(

    Załączam fotke i proszę o dalsze sugestie. :)

    [3510] Prośba o zdjęcie toru zasilania (o ile ktoś ma taką).

    Dodano po 9 [minuty]:

    Aha i przy nacisnieciu czerw sluchawki telefon pobiera przez chwile jakies 90 mA.

    0
  • #4 28 Wrz 2007 20:06
    Orzel27
    Poziom 26  

    Box wykrywa telefon, reaguje na ładowarkę? Można wygrzać mjolnera, jest tam generator 26 mhz, jeżeli zawodzi telefon sie nie włączy.

    0
  • #5 28 Wrz 2007 22:57
    KanekS
    Poziom 29  

    witam postawiłem na nowo mjolnera ale bez zmian

    dodatkowo postawiłem n anowo pamiec flash i teraz telefon przy probie właczenia pobiera tylko 9 mA, a nie tak jak wczesniej czyli 90 mA.
    dziwne nie?
    a dla pewnosci stawiałem 3 razy.

    0
  • #6 28 Wrz 2007 23:12
    morgan_exe
    Spec od GSM

    A co ma flash do tego? i bez flasha powinno zabotowac tela pod pc :)

    0