Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alphard Hannibal - Line Array

volfgangmusic 28 Sep 2007 23:27 57163 231
Suntrack
    Anonymous
    Anonymous  
  • Suntrack
    msciwortuczman
    Level 20  
    RadimNs widze ze ty dosyc pochlebnie wypowiadasz sie na temat tych paczek używasz moze tego?
    Anonymous
    Anonymous  
    msciwortuczman
    Level 20  
    jakich końcówek do tego używasz?i ile kosztował się twoj system?
  • Suntrack
    gófer
    Level 34  
    RadimNs, na jakich systemach wcześniej pracowałeś?
    Anonymous
    Anonymous  
    gófer
    Level 34  
    Miałeś możliwość zestawienia Hannibala z Srx'em? Jeżeli tak to opisz wrażenia.
    msciwortuczman
    Level 20  
    ale co tu chcesz porównywać srx do hannibala jak jedno z drugim ma mało wspólnego ?
    Anonymous
    Anonymous  
    MrKatharsis
    Level 19  
    Domyślam się, że chodziło o wrażenia odsłuchowe. Sam jestem ciekaw.
    msciwortuczman
    Level 20  
    większość się domyśla tego i każdy wie o co chodzi ale nie ma co tu porównywać srx z hanibalem z jednej prostej przyczyny opinia ludzi są jak dla mnie mało wiarygodne najlepiej samemu posłuchać i ocenić jak się tylko ma możliwość ponieważ jedni będą twierdzieć że srx jest okej a znouw hannibal dno a znowu inni powiedzą wręcz przeciwnie
    MrKatharsis
    Level 19  
    Każdy też powinien wiedzieć, że mówienie o dźwięku jest mocno subiektywne, więc albo nie mówić nic albo... po to jest forum.
    gófer
    Level 34  
    Po to jest chyba ten topic aby wymieniać OPINIE albo ja o czymś nie wiem...
    Systemy może są zupełnie inne, jednak służą do jednego - wiernego przekazu dźwięku z dużymi natężeniami. Chce wiedzieć jak ma się brzmienie Hannibala do Srx'a (nawet jeżeli różnica jest kolosalna), w głównej mierze interesują mnie wysokie tony i średnie, bas w mniejszym stopniu (bo basy hannibala słyszałem, zresztą to i tak jest najmniej istotne).
    msciwortuczman
    Level 20  
    no to kolega RadimNs jest właścicielem takowego sprzętu to pytaj jego a jeżeli mieszkasz niedaleko krakowa albo masz możliwość podjechania to od 1 do 3 października są targi Music Media i na pewno panowie z Alpharda tam będą i będzie można posłuchać ich wynalazków.
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    Marek Ulaszek
    Level 22  
    RadimNs - "Pi****isz" to ty nam przyjacielu....
    Jeszcze kilka miesięcy temu słowo multicore był dla ciebie zagatką, a teraz się kreujesz na znawcę systemów?!
    Trochę pokory... delikatnie mówiąc.

A tak przy okazji "na wesoło"... Niedawno byłem na giełdzie ogrodniczej w Krakowie, a tam na jednym takim starganie handlują ( sam bym nie uwierzył gdybym nie zobaczył : ) ... Hannibalem. No tak sobie pomyślałem: Profesjonalny Sprzęt i Profesjonalna Dystrybucja. Docierają do każdego klienta, słowem "Line Array pod Polskie strzechy" :)
    Pozdrawiam.

Proszę używać klawisza "pisownia" następnym razem.
    (dj-MatyAS)
    Anonymous
    Anonymous  
    stefano_italiano
    Level 10  
    Witam! RadimNs, kiedy macie jakąś otwartą imprezę, bo bym chętnie przyjechał posłuchać jak toto gra. Bo z czytania wypowiedzi na forum nic nie wniosłem... A mam zamiar kupić jakiś taki zestaw, tylko nie wiem czy pchać się w tanią liniówkę, czy kupić klasyczny zestaw. Dlatego chciałbym usłyszeć Alpharda na własne uszy i ocenić. Pozdrawiam!
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    ciasteczkowypotwor
    Level 41  
    Może najpierw zastanowić się czy warto wyrzucać pieniądze, na podwieszane głośniki, które brzmią źle.
    Anonymous
    Anonymous  
    protone
    Level 26  
    Dzięki papierowi ,który wszystko przyjmie i działowi marketingu ,który drukuje tak ,żeby dobrze wyglądało.Dajcie sobie spokój z tą chińszczyzną ,o tym to nawet nie warto pisać.Szmelc najniższego sortu.Jedyna co z ta firma wypuściła w miarę dobrego ,to końcówki mocy serii M.Kiedyś były w dobrych pieniądzach i było warto .Obecnie jej następczyni -seria V ,to prawie to samo w innych obudowach ,ale cena już za wysoka.
    JMZ
    Level 19  
    dj kk wrote:
    To znaczy że brzmi gorzej niż zwykłe kolumny ldm

Moim zdaniem to wogóle nie brzmi, z resztą nie tylko moim.
    Do tego to nie ma nic wspólnego z LA, poza wyglądem i możliwością zawieszenia.
    EBC41
    Level 28  
    Pozwolę sobie odgrzać kotleta. Tak się akurat składa że jedna z firm koło RZ ma jako głowny system omawianego tutaj Hannibala, podczas jednej z realizacji (duży jak na nasze warunki plener) dali bardzo solidnie ciała. Przed wejściem gwiazdy wieczoru (znany ogólnopolski zespół) zawiodła oczywiście liniówką, na lewym kanale uszkodzeniu uległy wszystkie (!!!) woofery w nadstawkach, tak że do dyspozycji pozostały tylko subbasy i drivery. Właściciel próbował to jakoś "obejść" zwiekszając pasmo filtrów, ale realizator z oczywistych względów na takie rozwiązanie sie nie zgodził. Jedyne co pozostało to przewieszenie części kolumn z prawej strony na lewą, nie musze mowić że opóźnienie było kosmiczne. Podczas trwania koncertu dodatkowo zaczął przerywać kabel od mikrofonu wokalisty. Sprzęt tej firmy nie powala na kolana, prawie całe peryfieria (poza drive rackiem który jest dbx) to Alphardowe podróbki dbx, stoły to cyfrowe Panasonic
    barek89
    Level 20  
    Baka z krakowa ma alpharda i stawia go na ich troje bo sam ich realizuje...