Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jak naprawic nierownomierne obroty w peugeot 406 2.0 99r?

cynio82 30 Sep 2007 13:51 2204 3
    cynio82
    Level 1  
    witam wszystkich kupilem niedawno peugota 406 executive z silnikiem 2,0. No i mam problem bo przy zimnym silniku srasznie rzuca mi sielnikiem ze jest to odczuwalne przy biegu jalowym. Natomiast przy cieplym silniku ma nierowne obroty.Dodatkowo przy zmianie biegow gdy napiskam na pedal sprzegla obroty zamiast spadac chwilowo rosna a dopiero poi sekundzie spadaja do obrotow biegu jalowego.Jest to dal mnie strasznie uciazliwe poniewaz gdy jezdze w czasie godzin szczytu daje to sie we znaki. Jesli ktokolwiek wie co nalezy zrobic zeby doprowadzic do normalnego dzialania silnika to prosze o pomoc. Pozdrawiam Marcin
    hefid
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
    gzresieknysa
    Level 20  
    Witam

Na początek proponuje sprawdzić silniczek krokowy.Mycie gniazda i silniczka ,a przy okazji przepustnicy może rozwiązać Twój problem.Prawdopodobnie się zaciera ,lub klei do osadu (olej, smoła) w gnieździe.

Pozdrawiam

Gietek
    lucik
    Level 17  
    Zacznij od podłączenia komputera i sprawdzenia czy i ewentualnie są jakieś defekty zapamiętane. Jeżeli jest to silnik RFN (Jest to w numerze VIN) i występują kody defektów p0300 to bardzo prawdopodobne jest zacieranie się popychaczy zaworów.