Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Silicon Autoalarm nie działa

corporation 01 Oct 2007 14:44 4408 3
Relpol
    corporation
    Level 14  
    W moim Punto 98` miałem fabrycznie autoalarm Silicon z pilotem
    Nagle przestał działać, reagować na pilota! nie włącza się

baterie w pilocie są dobre, drugi pilot też nie działa! Do alarmu dochodzi prąd

Co może być przyczyną awarii jak można to naprawić

Z tyłu na obudowie jest napisane RXA 01034587, model BAS
    elektronika nigdzie nie jest nadpalona
  • Relpol
    Fałek
    Level 16  
    Sprawdź jeszcze raz dokładnie zasilanie centralki pod obciążeniem, jeśli napięcie będzie ok możesz ewentualnie poszukać zimnych lutów w centralce. Wydaje mi się jednak, że będziesz musiał zastanowić się nad nowym alarmem. Rafał.
  • Relpol
    pkhenr
    Level 32  
    jeśli weźmiesz alarm na stół i podłaczysz do niego tylko plus(czerw) i minus (czarny )powinien kliknąć przekaźnikami jeśli tak to jest w pewnym stopniu dobry , jeśli to zwykły bas a nie ars (dioda czerw w pilocie )to piloty sie az tak nie psuły mając dwa może coś się uda
    iladalton
    Level 1  
    podpinam się tutaj ponieważ potrzebuje pomocy w sprawie autoalarmu firmy silicon bas. mam go zamontowanego w aucie opel vectra b .Autko dopiero co kupiłem i mam problem z tym alarmem.
    A mianowicie:
    Alarm był przez kogoś prywatnego montowany.Na początku otwierałem i zamykałem z pilota.jak wkładałem rękę przez otwarte okno to migały kierunki.brak syreny.Po pewnym czasie znalazłem pod maską syrenę.nie miałem klucza ale ją włączyłem.odchodzą o niej 4 kable z czego 2miałem urwane i nie mogłem zlokalizować gdzie miały być podłączone.Były one koloru niebieskiego i brązowego.Tamte 2 były podłaczone pod + i -. wziąłem i podłączyłem ten brązowy do masy i niestety od tamtego czasu alarm nie reaguje na pilota.(centralny z kluczyka działa)gdy później podłączyłem ten niebieski do masy zaczeła wyć syrena.
    Po jakimś czasie odnazłem 2 kabelki (niebieski i brązowy)wychodzące od centralki gdzieś pod maskę.zorientowałem się że nie jest podłączony żaden kabel pod czujke podnoszenia maski.spiołem ten brązowy z brązowym wychodzącym z syreny a ten niebieski podłączyłem do tej czujki maski.alarm nie wył ale wył kiedy otwierałem drzwi.czy jest to prawidłowe podłączenie tych kabli.pilot jest sprawny(bateria nowa).co mogę teraz sprawdzić.Do tej centralki alarmu dochodzi prąd.czy centralka alarmu się rozprogramowała.jak zaprogramować pilot?proszę was o pomoc?