Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

polonez 1,4 problem z tym samochdem

01 Paź 2007 21:06 879 8
  • Poziom 9  
    Proszę o pomoc mam dobrego polonezika z silnikiem rovera gdy jest zimny to gasnie a gdy w czasie jazdy złapie 70 80 stopni to dostaje duzych obrotów silnika 3000- 3500 obr/min .
    Samochód ciagnie dobrze ta rzecz sie dzieje na gazie i na benzynie tak samo.proszę o szybkie odpowiedzi.
  • Poziom 33  
    mozliwe ze szwankuje czujnik temperatury
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    A gdzie ten czujnik znajduje mugłbyś mi powiedzieć.
  • Poziom 17  
    czujnik temp. znajduje sie poniżej kopulki, najlepiej ją odkręcić, wtedy jest widoczny, kostka na dwa piny
  • Poziom 11  
    jesli w/w podpowiedzi nie pomogo, sprawdz czy nie lapie "lewego powietrza"
  • Poziom 9  
    a niewiesz ile on morze kosztować ten czujnik .lewe powietrze to chyba odpada . najpierw sprawdze czujnik .

    Dodano po 28 [minuty]:

    ale ten czujnik jest pod kopulką zaplonowa za silnikiem czy po prawej stronie
    koło kolektora a on jest wkrecany w blok silnika czy nie bo zabardzo niewiem a czy do tego czujnika doprowadzony jest jeden kabel ?
  • Poziom 17  
    ten czujnik jest na dwa przewody, ten co jest na jeden jest do wskaźnika, nie pamiętam dokladnie w co jest wkręcony bo swojego poldorovera sprzedalem dwa lata temu, ale chyba w obudowe termostatu. Nie latwo go dojrzeć.
  • Poziom 9  
    ale ten czujnik znajduje sie pod kopułką ???