Witam
Ostatnio poproszono mnie żebym zaglądnął do ciężarówki jak w temacie i problem jest taki, że przyprowadzona była z Francji uszkodzona (urwany korbowód i dziura na wylot w bloku silnika). Wymienili cały blok i poprawili wiąze, bo podobno gdzieś ją tam naderwało lekko. Teraz silnik nie pali na wyświetlaczu po lewej stronie pisze kilka błędów:
1. Verifiez Moteur Prochain Arret
2. Znaczek oleju i temepratury i napis - Pas De Donnee
3. Znaczek od poziomowania i brak płynu do spryskiwaczy, ale to mało ważny.
Uzupełniłem i sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, ale to nie pomogło. Zapytałem kolege co więcej siedzi w ciężarówkach i powiedzał że w Volvo lubi padać czujnik położenia wału i przez to nie otwiera pompowtrysków.
Jak do piątku jej nie zrobią, to gość chce żebym spróbował to uruchomić.
Prosiłbym o kilka wskazówek na co zwrócić uwage i co sprawdzić.
Pozdrawiam
Ostatnio poproszono mnie żebym zaglądnął do ciężarówki jak w temacie i problem jest taki, że przyprowadzona była z Francji uszkodzona (urwany korbowód i dziura na wylot w bloku silnika). Wymienili cały blok i poprawili wiąze, bo podobno gdzieś ją tam naderwało lekko. Teraz silnik nie pali na wyświetlaczu po lewej stronie pisze kilka błędów:
1. Verifiez Moteur Prochain Arret
2. Znaczek oleju i temepratury i napis - Pas De Donnee
3. Znaczek od poziomowania i brak płynu do spryskiwaczy, ale to mało ważny.
Uzupełniłem i sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, ale to nie pomogło. Zapytałem kolege co więcej siedzi w ciężarówkach i powiedzał że w Volvo lubi padać czujnik położenia wału i przez to nie otwiera pompowtrysków.
Jak do piątku jej nie zrobią, to gość chce żebym spróbował to uruchomić.
Prosiłbym o kilka wskazówek na co zwrócić uwage i co sprawdzić.
Pozdrawiam