Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Python ale jaki model, jak go naprawić?

waldek_x 02 Oct 2007 11:11 2094 3
    waldek_x
    Level 10  
    Witam mam alarm Python, ale niestety nie wiem jaki to model, mam do niego jakieś czujniki "microphone detector", oraz czujnik ultradźwiekowy i podłączony centralny zamek, ale nie mam pilota, alarm był w samochodzie a pilota mi skradziono. Teraz pytanie jaki jest model tego alarmu, gdzie to przeczytać, drugie pytanie to z kąd wziąść pilota?? Bo mam jakiegoś pilota, ale nie tej firmy to nie wiem ale pewnie nie bedzie pasował, no i trzecie pytanie Czy jeszcze coś z tego alarmu da rade zrobić?? Zdjęcia w załączniku. a może ktos ma takiego pilota?? Pilot był drewnopodobny w kształcie banana
    markomp
    Level 20  
    Któryś ze starszych modeli SP3000 6xxx, piloty możesz dokupić u producenta (Corral), ale pytanie czy jest sens go reanimować, taniej wyjdzie Ci kupić nowy alarm z gwaracją i parę lat myśli technicznej do przodu. Czujniki jeśli są sprawne można wykorzystać.
    ic3ek
    Level 15  
    Witam koledzy.

A ja chciałbym odświerzyć temat.
    Posiadam taki sam alarm jak kolega waldek_x
    WIdać go dokładnie na zdjęciu drugim.

Sciągnołem sobie schemat instalacji od python 6670, ale nie pasuje on mi "przynajmiej tak mi sie wydaje"

Problem tkwi w tym ze nie posiadam wtyczki i nie mam jak rozszyfrować który pin jest pod czym. Może dwa najważniejsze +12v zasilające gdzie jest bo mase to już znalazłem.

Może ktoś posiada dokładnie schemat od takiego alarmu jakiego widać na zdjęciu.

Pozdrawaiam
    Zmacio
    Level 26  
    Pociągnij sobie ze schematów instrukcję Python K2m.