Witam wszystkich forumowiczów, mam następujący problem z w/w kotłem, a mianowicie kocioł pracuje, włącza się, zapala - wszystko przebiega normalnie. Po załączeniu przez sterownik pokojowy C.O. kocioł włącza się dosłownie na pięć sekund po czym się wyłącza - osiąga temperaturę około 80st. Co dziwnego cały czas co średnio 40s włącza się na 5s i gaśnie. Temperatura na kotle jest wysoka, ale nie ma to w ogóle odzwierciedlenia na układzie C.O - grzejniki są zimne, rura zasilająca przy kotle też, natomiast powrotu w odległości 10cm od kotła nie jestem w stanie dotknąć - tak wysoka temperatura. Pompa chodzi, układ odpowietrzony. Po odkręceniu kranu C.W.U kocioł startuje bardzo leniwie, grzeje - woda jest gorąca, zamykam kran, a on nadal grzeje - osiąga temp.. 80st, na chwile się wyłącza i potem już tak jak już wyżej napisałem - historia się powtarza. Kocioł bardzo słabo reaguje na wszelkie regulacje pokrętłami od C.W i C.O - zachowuję się tak jakby w wymienniku płytkowym próbował utrzymać stałą temp.. - nawet po delikatnym odkręceniu kranu, kocioł się włącza (po chwili) dogrzewa do 80st i stop. Proszę o POMOC