Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki wzmacniacz do zestawu 2 x Peavey PRO15 + 2 x Peavey SUB

suman 06 Oct 2007 00:59 2230 5
    suman
    Level 2  
    Witam.

Szukam wzmacniacza do takiego zestawu:

2 x Peavey PRO15 + 2 x Peavey SUB
    http://www.allegro.pl/item249140114_2x_peavey_pro_15_2x_peavey_pro_sub_statywy_bcm.html

Wiem że dap nie ma zbyt dobrych opinii (... bo niby tani) ale kasy zbyt wiele nie mam i potrzebne mi coś w miarę tanie..
    np.:
    http://www.allegro.pl/item247859592_wzmacniacz_mocy_dap_audio_p_1600_2x800w_nowy_gwar_.html
    Pójdzie na tym ten zestaw?

Chyba że jest jakiś powermikser który mi to fajnie obsłuży.. ?

Ogólnie to chciałbym ADS, jaki byłby dobry do tego zestawu? I co z podziałem pasma na dół i góre?

Sprzęt po prostu ma mieć możliwość zagrania na większej sali (nagłośnienie kapeli) oraz np. wesela na samych górach.
    aca
    Level 30  
    Hi,
    zastanow sie jeszcze dobrze zanim ten zestaw kupisz. Peavey Pro to cieniutkia seria. Bas jest slaby, a gora lubi sie psuc. Kolumny maja tylko 250 W ( nie 300 jak w aukcji ). Peavey zaczyna grac dopiero od seri UL Messenger ponizej to zabawki do piwnicy nie na duze sale i dla zespolu muzycznego.
    Pozdrowienia.
    aca
    Level 30  
    Hi,
    z tych dwoch to oczywiscie UL 15. Na mniejsze zeczy wystarcza same topy (sam uzywam zestawow Hi-Sys ( to poprzednik seri UL ) i moge powiedziec ze do "konserwy" dzwiek i bas jest jak najbardziej w porzadku ) Uzupelnic to mozna subem UL 118 S. Jednak dla zespolu lepszym rozwiazaniem bylo by zastosowanie topow na glosniku 12" np. UL 12 plus do tego powyzej podane suby. Same topy (UL 12) jednak na mniejsze imprezy moga dawac ciut malo basu. Ale radze posluchac moze to bedzie dla ciebie wystarczajaco.
    Pozdrowienia.
    P.S. Za ta cene dostaniesz tez kolumny HK Audio PR:O 15 lub PR:O 12 i do tego sa tez suby.
    !katun!
    Level 22  
    Napisz do niego na maila (Aplauz1974), doradzi Ci jak mało kto, gwarantuje. I to nie tak aby wepchnąć coś co zalega na półkach, tylko odpowiednio do potrzeb i funduszy. I jak dobrze pogadasz to i może coś by dało rade taniej.