Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

brak obrazu na drugim monitorze

08 Paź 2007 19:22 4374 4
  • Poziom 10  
    Witam.
    Posiadam monitor 19 LCD podłączony za pomoca przejsciowki rgb-dvi to gniazda "DVI-1" w karcie graficznej.
    Do gniazda "DVI-2" podłaczam za pomoca kabla dvi telewizor plazmowy LG.

    Wchodze w "Panel sterowania NVIDIA" -> "Konfigurwanie wielu monitorów"
    Tam widze ze mi wykrył "LG-TV" czyli moja plazme.
    Ustawiam na Dual View, ustawiam rozdziałke na LCD i na plazmie (1024x768 - czyli na maxymalna jaka plazma obsluguje)

    Problem jest taki ze po zastosowaniu tej opcji na plazmie nie ma zadnego obrazu (wyswietla sie "no signal").
    Tak samo nie ma obrazu gdy zamiast dual view ustawie na klonowanie obrazu.
    Gdy LCD podepne pod wtyk "DVI-2" a plazme pod "DVI -1 " to wtedy nie ma obrazu na LCD a na plazmie jest.

    Jak to jest ze na kompie widze moja plazme jako LG-TV czyli komp ja widzi a mimo to nie ma na niej obrazu?

    Probolwalem nawet przeinstalowac sterowniki i w tej chwili jest ich zainstalowana najnowsza wersja.

    PS. karta graficzna to GF 8600 GT PCIE.

    Help!
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Przyczyny bym szukał w ustawieniu tempa odświeżania,
    Panel sterowania nVidia -> Wyświetlanie -> Zmiana rozdzielczości
    i spróbuj zmniejszyć częstotliwość odświerzania dla monitora podstawowego , a dopiero później użyj klonowania "Dual View".
  • Poziom 10  
    oba monitory maja po 60 hz ustawione, probowalem na plazmie ustawiac inne czestotliwosci ale to nic nie daje. Ale tak jak pisałem ciekawe jest ze po wpięciu plazmy pod DVI-1 obraz jest bez problemu, tylko ze wtedy LCD podłaczone pod DVI-2 znowu nei działa...
  • Poziom 10  
    Przesiąć się na kartę ATI - też miałem kłopoty z sterownikami NVIDIA a teraz spokój
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    pawel405 napisał:
    Przesiąć się na kartę ATI - też miałem kłopoty z sterownikami NVIDIA a teraz spokój
    Naprawdę super porada :crazyeyes:
    To tak jakby poradzić gościowi, który ma problemy z Vistą , żeby sobie kupił Windows XP , bo mniej problemów będzie?

    A co do problemu charger86 , to próbowałeś podpinać ten TV podczas normalnej pracy Windowsa , bo powinien wtedy wykryć nowe urządzenie , i powinna uruchomić się aplikacja "Konfigurowanie wielu monitorów" ustawić tak jak to wcześniej pisałeś i wtedy zapisać ten profil jako podstawowy (default).
    Mam inny model karty (7600GS) , ale właśnie jak miał problemy z wyświetlaniem na TV ,czyli nic nie wyświetlał, to podpinałem TV na uruchomionym już Windowsie , bo jak odpalałem kompa z już podpiętym , to mi tylko ciemność pokazywał :D .