Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Corolla montaż centralnego zamka

wojsab 09 Oct 2007 10:40 8362 16
    wojsab
    Level 12  
    Corolla z 2007r czy ktoś montował zamek centralny do tego auta/dodam że są tam linki w pancerzu
    robert56
    Level 17  
    Toyota Corolla z 2007 (wersja europa) roku ma zamek centralny w standardzie. Jeżeli auto jest z innego rynku trzeba by przejżeć ofertę firmy ETS I COBRA, oni powinni cos mieć, (mają do Yarisa).
    wojsab
    Level 12  
    auto sprowadzone z USA
    Raczek_6
    Level 16  
    Polecam firmę Tymex - Warszawa ul. Zwycięzców mają tam centralny do tej toyoty. Powodzenia z montażem - zajmuje średnio cały dzień.
    xwit
    Level 33  
    Pan Andrzej ucieszy się z reklamy na forum...
    wojsab
    Level 12  
    dzwoniłem do firmy Tymex ale mówili ,że mają tylko do 2002 r centralny do Corolli
    Raczek_6
    Level 16  
    Jest taki fajny Pontiac z 2007, znajomy sprowadził z Kanady - bez ABS,centralnego, szyby na korbke. I tam montowałem ten centralny od p.Andrzeja i działa. Fabryczne zamki są na linkach jak w Corolli, a Pontiac wygląda trochę jak Corolla Verso.

Dodano po 1 [minuty]:

linki w pancerzu

Dodano po 2 [minuty]:

Ten zestaw zakupiony u p.Andrzeja też ma linki w pancerzu. Niestety nie mam zdjęć. Moim zdaniem powino działać.

Dodano po 15 [sekundy]:

Ten zestaw zakupiony u p.Andrzeja też ma linki w pancerzu. Niestety nie mam zdjęć. Moim zdaniem powino działać.
    xwit
    Level 33  
    A ten wynalazek nazywa się Pontiac Vibe :D
    Raczek_6
    Level 16  
    Udało się z tym centralnym ?

Moderated By norbert.s.:

Kolejne ostrzeżenie za pisanie nic nie wnoszących, wielokrotnie raportowanych postów i blokada pisania na miesiąc.

MichaelR
    Level 21  
    W ofercie firmy FOX jest centralny do Corolli.
    bladiiik
    Level 11  
    Witam. Mam toyote corolle z 2002 roku trzy drzwiową. Nie ma w niej centralnego zamka ale noszę się z zamiarem założenia. I tu moje pytanie? czy ktoś z was zakładał takowy sprzęt? Czy wiecie gdzie można coś takiego kupić? i ostatnie pytanie : czy ktoś z was orientuje sie czy jak kupiłbym orginalne zamki to nie byłoby łatwiej to wszystko zrobic? Dodam że szukałem w google według wskazówek podanych w tym temacie. Udało mi się znaleźć tylko jedną z firm. Napisałem maila ale bez odzewu :cry:
    Maher
    Level 22  
    Ja u siebie montowałem centralny w corolli , kupiłem komplet na allegro za 45zł (cały dzień roboty) bez pilota bo podłączyłem się pod alarm który już był. W drugiej corolli był już centralny zamontowany w ASO toyoty, myślałem że jakiś bedzię oryginalny ale po rozebraniu niczym się nie różnił od tego z allegro. Nie wiem czy do toyoty kupi oryginalne siłowniki , ale do renaulta oryginalne różniły się od tych uniwersalnych że nietrzeba nic regulować i otwory do siłowników pasują i nie trzeba nic wiercić (tylko komplet na allegro ok.45zł , a używany 1szt. siłownika na złomie 50zł sobie krzyczą.)
    bladiiik
    Level 11  
    Mówisz o corolli e12? Montowałem kiedyś centralny zamek w passacie, cały kompletny i to bylo proste jak drut. A tu są podobno linki w pancerzu, i nie wiem jak to tam wyglada z zalozeniem bo jeszcze drzwi nie rozbieralem. Kupowałes do siebie jakies specjalizowane te silowniki czy normalnle z allegro?
    Andiv
    Level 32  
    Potwierdzam, raz nacudowałem się z jedną corollą.. Blaszki do linek wziąłem z zestawu do forda (też na linkach). Po złożeniu okazało się, że siłowniki mają problem z uciągnięciem. Zmieniłem siłowniki na mocniejsze i jakoś to ruszyło. Cały dzień przy tym straciłem, od świtu do późnej nocy. Do dziś mam dreszcze na widok corolli. Niedoświadczonym nie polecam samodzielnego montażu.
    Maher
    Level 22  
    Mówisz o corolli e12

Ja mam E11 , siłowniki na allegro kupiłem najmocniejsze (czerwone) jakie były . W renault mimo tych siłowników tył niechciał działać dobiero rozebranie mechanizmu zamka i przesmarowanie naprawiło działanie. Co do rozbierania drzwi i boków w toyocie jest to bez porównania rozwiązane , w renault albo coś niechciało spasować albo jakiś zaczep się urwał.
    Mosfel
    Level 2  
    Meher, powiadasz ze w E11 niema problemu z montażem siłowników zamka centralnego ? Na stronach aukcyjnych zestaw można zakupić za 200 złotych w ASO 600zł a montaż 627 w promocji z 20% rabatem. Próżno szukać instrukcji samodzielnego montażu w e11, może ktoś byłby w stanie w trzech zdaniach opisać stopień trudności samodzielnego montażu ?