witam,posiadam taki sam monitor,dostalem go od znajomych,wprawdzie ma 3 lata ale prawie tyle samo stal nie uzywany,zepsul sie na poczatku im,nie wiem co bylo przyczyna,po podlaczeniu wyswietla wszystko,lecz patrzac na obraz mam zludzenie ze zaczynaja mnie bolec oczy tak jak by odswierzanie mialo z 60 Hz,ale to nie jest spowodowanie ustawieniami w karcie graficznej,druga rzecz ktora zauwazylem to obrazu niemozna rozjasnic do konca,jakies 50%,trzecia rzecz to (nie umie tego okreslic

) tak jakby brak synhronizacji pionu z poziomem,tak jakby mora sie rozjezdzala,regulacje tego z menu powoduje jeszcze gorszy obraz,probowalem regulowac potencjometrami na lampie kineskopowej z tylu i na trafo ale efekty mizerne i niewiele daja,niby cos polepsza sie ale pikselki nie sa kropka w kropke

,widzialem cos podobnego kiedys w NEC ale udalo sie wyregulowac potencjometrami i smiga u kolegi dodzis,zauwazylem jeszcze ze po godzinie pracy dol obrazu delikatnie sie zaweza do gory o jakies 3 do 4 mm,poradzcie mi od czego mam zaczas szukac,w monitorach za wiele nie grzebalem,moze akurat komus sie przydadza opisy mojej sytuacji,a moze juz ktos napisal cos podobnego to prosze o linka,schemat zasalem z elektrody,z gory dziekuje za dobre rady,pozdrawiam goraco.
PS. jak mam opisac cos jeszcze to pytajcie.