Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
HelukabelHelukabel
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

spalona kocowka mocy wzmacniacza?

11 Paź 2007 00:28 1080 8
  • Poziom 11  
    Witam
    Mam problem ze wzmacniaczem axton C500 po podgloszeniu muzyki na maxa tuba przestala grac :( przelaczylem tube na drugi kanal i gra wiec wnioskuje ze poszla koncowka mocy.chyba ze sie myle i przyczyna tkwi gdzie indziej.

    Wie ktos gdzie w okolicy bydgoszczy torunia moge oddac ten wzmacniacz do naprawy?
  • HelukabelHelukabel
  • Poziom 16  
    Tak uszkodzony masz wzmacniacz jeden kanał.Obejrzyj cały wzmacniacz może masz gdzieś jakąś przerwę.Przy odsłuchiwaniu nie działającego wzmacniacza opukaj go ,może coś przerwa.
  • Poziom 11  
    jestem nowy i potrzebuje pomocy czy ktos wie co to za sprzet oto fota<img src="https://obrazki.elektroda.pl/29_1192056865.jpg">

    Dodano po 46 [sekundy]:

    jestem nowy i potrzebuje pomocy czy ktos wie co to za sprzet
  • HelukabelHelukabel
  • Poziom 16  
    To jest wzmacniacz czterokanałowy z przedwzmacniaczem
  • Poziom 35  
    A wlacza sie jakies zabezpieczenie?
  • Poziom 36  
    Sprawdź najpierw bezpieczniki w zasilaczu.
  • Poziom 10  
    Witam
    Szukałem na forum ale nie znalazłem nic co by mi pomogło, więc odkopuje stary temat z nowym problemem :). Problem polega na tym, że wzmacniacz daje dźwięk na obu kanałach ale nie mam mocy. Jak sygnał wejściowy jest słaby to słychać dźwięk na obu kanałach ale nie jest czysty po podgłoszeniu już przerywa coś słychać jakieś chrupanie przerywane. Nie ma poprostu mocy kable zasilające ok itd ;( nie wiem końcówki muszą być dobre bo jest sygnał na wyjściu ale taki jak by wzmak miał jakieś zwarcie... nie wiem może ktoś z czym takim się zetkną więc proszę o pomoc albo o jakiś punkt zaczepienia.
    Pozdrawiam Bartek
  • Poziom 19  
    Wg mnie padły końcówki mocy