Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

GRUNDIG R100- nie da się odblokować

WIL 11 Oct 2007 19:37 2896 7
    WIL
    Level 11  
    Witam!
    Mam takie radyjko Grundiga i pytanie ,na wyswietlaczu jest cały czas napis SAFE ,kod znam ale nie mogę wprowadzic .Mam w związku z tym pytanie czy w tym momencie powinno świecic podswietlanie klawiatury i LCD czy też dopiero po wprowadzeniu kodu radio włącza się i żarówki się zapalają. Żarówki są sprawne ,zasilania podłączone prawidłowo.
    Z góry dzięki za jakąś podpowiedż.
    Adamus41
    Level 12  
    Zostaw włączone radio na jakiś czas ja raz musiałem trzymać włączone 3h :/ i dopiero pokażą Ci się - - - -
    gonzotom
    Level 15  
    A może tak, jak w serii CAR?
    Włączona stacyjka, naciśnięty klawisz AS i włączyć radio.
    R100 to CAR200, bez magnetofonu, ale z własnym wyświetlaczem.
    WIL
    Level 11  
    Ale czy w obecnej chwili powinno działa podświetlanie ? Bo powiedzmy wieczorem wpisanie kodu gdy nie widac zbytnio wyświetlacza nie jest proste.
    Adamus41
    Level 12  
    No powinno działać a dobrze masz podłączone radyjko z tyłu?? W niektórych modelach był osobny PIN do podświetlania (jak by co studi24.prv.pl dział kablomania)
    gonzotom
    Level 15  
    Podświetlenie powinno być, ale jeżeli żarówka jest przepalona ( a wymieniałem już kilka w tym modelu), to nie będzie.
    Adamus41
    Level 12  
    No ale tak jak napisał WIL
    WIL wrote:
    "Żarówki są sprawne"
    więc to chyba nie o nie chodzi
    WIL
    Level 11  
    Witam ponownie .
    Radyjko już smiga, jak się okazało nie miałem połączenia między klawiaturą a płytą (uszkodzone giazdo na płytce klawiatury , tak więc je wylutowałem i zrobiłem połączenie na przewodach).Podswietlenie jest od razu i działa klawisz AS (wczesniej jak go przytrzymywałem przy załączaniu nie było reakcji - myślałem ,że radyjko jest zablokowane na amen). Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.Temat uwazam za zamknięty.