Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radiowy sterownik centralnego - instalacja

metiumen 11 Oct 2007 21:56 1298 2
    metiumen
    Level 10  
    Witam
    kupiłem sterownik Legendford do sterowania centralnego, ale nie moge dojść jak przekaźniki w nim ustawić na sterowanie{+} pod tym adresm znajduje sie schemacik podłaczenie http://l0l.pl/CZS02.instrukcja%20polska.pdf Napewno to bedzie schemat nr 4, ale jak te zworki tam ustawić.
    pozd
  • Helpful post
    al777
    Level 26  
    Schemat wydaje się mi wyczerpujący - pola zaznaczone grubymi czarnymi kreskami należy połączyć kroplami cyny. Widok na schematach jest chyba właśnie od strony druku (przydałaby się fotka płytki). Fabrycznie powinno być jak na schemacie 6 - porównaj sobie, rozlutuj lewe pole w kwadracie 3 i rozłącz poziome połączenie kwadratów 1 i 2.
    Po zalutowaniu zworek polecam sprawdzić działanie dołączając układ do zasilacza, a stan wyjść sprawdzać małą żaróweczką.
    metiumen
    Level 10  
    al777 wrote:
    Schemat wydaje się mi wyczerpujący - pola zaznaczone grubymi czarnymi kreskami należy połączyć kroplami cyny. Widok na schematach jest chyba właśnie od strony druku (przydałaby się fotka płytki). Fabrycznie powinno być jak na schemacie 6 - porównaj sobie, rozlutuj lewe pole w kwadracie 3 i rozłącz poziome połączenie kwadratów 1 i 2.
    Po zalutowaniu zworek polecam sprawdzić działanie dołączając układ do zasilacza, a stan wyjść sprawdzać małą żaróweczką.

Tez tak mysłałem. przed sprawdzeniem tego powstrzymyała mnie plompa na jednej ze śróbek. Ciekawosc wygrała i juz wszystko jasne- pozdrawiam i dzieki za odpowiedź