Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co najlepsze dla podzielenia neostrady na WI-FI

norbi45 12 Oct 2007 21:39 1046 3
    norbi45
    Level 33  
    Witam.
    Na elektrodzie jestem już długo, ale w tym dziale nie bywam często, acz kolwiek podstawy komputera i dzielenia łącza znam ponad przeciętną.

W kwesti technicznej sobie poradzę.
    Tylko jaki router z modemem kupić, by nie było problemów z zasigiem i zawieszaniem się sprzętu. Chodzi o mały dom jednorodzinny.

Sprzęt moze być nawet w szybkości "b" byle był by stabilny.Mam to podłączyć dobrej znajomej i nie chciał bym mieć z tym problemów.

Ja mam internet doprowadzony poprzez LAN , używam D-link 524 i nie mam mam żadnych problemów. Praktycznie nie muszę go od roku resetować, ale nie wiem jak to wygląda ze sprzętem tej firmy, który ma w sobie modem.

Co polecacie?

Moderated By jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Hardware

DriverMSG
    Admin of Computers group
    Wszystko zależy od funduszy .
    Mam obecnie D-link G624T działa bezproblemowo jeśli nie odpalam P2P w kilku kompach - wtedy potrafi się zawiesić , ale ustawiłem że tylko jeden (mój) komputer ma otwarte porty TCP I UDP i nie mam z nim problemów - Początkowo były , ale wgrałem mu nowe Firmware i już nie pamiętam kiedy miał ostatnio reset.
    Ustawienia trzyma prawidłowo , Wifi sprawuje się też poprawnie .
    Jest to jeden z tańszych routerów dostępnych w sprzedaży , ale jeśli fundusze ci pozwalają możesz kupić coś lepszego.
    Na temat innych routerów z modemem ciężko mi coś powiedzieć, ale bardzo dobrą opinie mają Linksys WAG200G i Linksys WAG54GS-EU .
    Więc przyjemnych zakupów .
    norbi45
    Level 33  
    To ma "podawać" internet tylko na jeden notebook, więc jeśli są jakieś problemy przy podłączeniu kilku komputerów to tutaj raczen nie wystąpią.
    Jako, że jestem zadowolony z mojego D-Linka to właśnie zastanawiam się nad czymś z tej firmy.

Proszę jeszcze o opinie innych użytkowników D-link G624T, bo chyba tego w poniedziałek kupię.