witam, jezeli autora zainteresuje to ja gram na takim zestawie:
* kolumny ldm PDP 612 ukalad 2x12'+ driver
* basy na 18' rzemieślinicze
* koncowki behringer ep2500
* cross tez behringera ten najprostszy (nie pamietam modelu, ale ten bez limitera)
* na wokal efekcik yamaha rev 100 (dobra staruszka:)
* miker yamaha 16/4 (troszkę słaba korekcja, ale duzo wytrzymalszy w porownianiu z behringerem, no i 10 mikrofonow mozna podpiąc śmialo:)
* mikrofony shure sm58 i pg58 na wokal, no i bezprzewodowy do reki
* calość upchana w racku 12U na kolkach
* bas z pieca jako odsluch dla basisty i linia na przody
* gitara z pieca dla gitarzysty, mikrofon i na przody
* bebny akustyczne, nie są naglasniane, na wiekszych slach, ewentualnie male plenerki stopa tylko i zapozyczam pojemniki dwa na gorę)
nam wyszlo na sprzet okolo 25 000 - 30 000, do tego doszlo jeszcze jakies glupotki w stylu światla jakies, przedluzacze, czy przewody
ale warto zainwestować w coś lepszego niż męczyć sie i zmieniać sprzęt co dwa lata, zresztą i tak bedziemy dalej inwestować w siebie, my zaczynaliśmy od dwoch paczek 15 + 2 piezzo, koncowka 2x300, mikser rosyjski Meta i na wokal nieśmiertelny ads 500+
przedewszystkim to polecam wam najpierw zaiwestować w gorki jakies(broń boze zadnej 15), miser i koncowke i juz bedzie na czym grac
2xldm pdp612 to wydatek okolo 2800
2x behringer ep 2500 to okolo 3000
za 2500 dwa basy na 18 jakieś na pewno sam zmajstrujesz, glosniki zamawiasz (B&C polecam) a budy zrobić to zaden probelm do basow (a basy musisz mieć skoro perka elektroniczna)
jakis cross okolo 500
co do mikserów to nie jestem na bieżąco co jest teraz ciekawego na rynku, ta yamaha co ją mam to wtedy jak mialem miala przewage nad innymi 16 kanalowymi ze sie do racka miescila i ze ma 10 insertow mikrofonowych
do wokalu to co ci sie uda trafic na allegro fajnego, ja mają yahe kupielm za 400 zł ale to nie to, szukam czegoś lepszego troszke
z czasem jakis compresor na wokale i mozna sobie swobodnie ogrywac imprezki na poziomie
pozdrawaim autora, nie wiem czy napisalem cos madrego, jezeli w jakiś sposob pomoglem to fajnie jak nie to nie linczujcie
pozdrawiam