Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jak wystartować komputerowy zasilacz AT?

rastafaragoth 13 Paź 2007 20:25 1337 9
  • #1 13 Paź 2007 20:25
    rastafaragoth
    Poziom 9  

    Witam. Chciałbym wykorzystać zasilacz AT ( chyba to jest AT, gdyż nie ma 1 złącza do płyty głównej ale 2 = P8 i P9 oba po 6 przewodów) i chciałbym, aby zasilacz służył do zasilenia radia samochodowego. Po podłączeniu zasilacza nie startuje wentylator. Czy należy coś zewrzeć aby zadziałało, czy jak? Wiem, że w ATX należało zewrzeć 2 przewody, ale w tym moim nie wiem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

    Proszę nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
    Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego, zdanie rozpoczynamy z dużej litery.
    Proszę poprawić swoje posty w tym temacie.
    Dziękuję.
    charm_spider

    0 9
  • #3 13 Paź 2007 20:29
    BOGUSS4
    Poziom 16  

    Witam
    Zasilacz AT startuje sam po załączeniu napięcia zasilającego.
    Wentylator niekoniecznie, może być podłączony przez czujnik temperatury.

    Poprawiłam post.
    charm_spider

    0
  • #4 13 Paź 2007 20:33
    rastafaragoth
    Poziom 9  

    ale jak byl podlaczony do komputera to dzialal a teraz gdy podlaczam do radia to nie dziala

    0
  • #6 13 Paź 2007 20:44
    rastafaragoth
    Poziom 9  

    nie mam miernika sprawnego:( ale AT po podlaczeniu go do sieci musi zaczac dzialac? nie trzeba go przerabiac???

    0
  • #8 13 Paź 2007 22:30
    rastafaragoth
    Poziom 9  

    podlaczylem i juz dziala ale gdy podlaczylem do radia samochodowego to radio wlacza sie i wylacza, natomiast gdy podlaczylem do Tuby to wszystko dziala.co to oznacza?dlaczego radio sie wlacza i wylacza?

    0
  • #9 13 Paź 2007 22:36
    Cybus18
    Poziom 17  

    Witam. Być może źle podłączyłeś radio, ja bardzo często sprawdzam radiana na zasilaczu komputerowym AT i wszystko dziła jak marzenie:D
    Sprawdź dokładnie połączenia radia w instrukcji i nie powinno być problemu.
    Pozdrawiam

    0
  • #10 13 Paź 2007 22:40
    rastafaragoth
    Poziom 9  

    a jaki masz prad przy 12V??? ja mam 8,5A i moze dlatego przerywa? moze za maly jest prad?


    Proszę nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
    Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego, zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką.
    Proszę poprawić wszystkie swoje posty w tym temacie.
    Dziękuję.
    charm_spider

    0
  Szukaj w 5mln produktów