Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Berlingo1,9d 2000r , wyłączjące kontrolki licznika

wojcik wladyslaw 14 Oct 2007 11:40 2170 6
Eltrox Hurton
    wojcik wladyslaw
    Level 12  
    Witam,mam citroena berlingo 1,9d 2000r.problem to od jakiegoś czasu po dłuższym tj.4-5godz. postoju a szczegulnie po nocy włączając kluczyk do odpalenia wszystkie kontrolki jak też temperatura,prętkość,obroty,i wskażnik ilośći paliwa załączają się na 2 sekundy i wyłączają się,poszaleją chwile i załączą się i jest OK.,ten czas zaczyna się się mi wydłużać.Wszystko pozostałe jest OK.mam uszkodzony silniczek tylnych wycieraczek,mam założony alarm i centralny zamek od początku i nie kojaże uszkodzenia z tym ja wyczytałem wczesniej na problemach innych użytkowników.Bardzo prosze o wskazówki i pomoc
  • Eltrox Hurton
    berlingo
    Level 22  
    czy autko ma klimę czy nie i czy ma imobilajzer fabryczny bo są różne schematy zasilania tablicy i zegarów pozdrawiam
  • Eltrox Hurton
    DominikD
    Level 23  
    Czy podczas szaleństw kontrolek można odpalić auto ?? Czy też trzeba poczekać aż się uspokoją?
    kamyczek
    Level 38  
    Licznik do naprawy i może coś jeszcze ...
    zbyniuś
    Level 26  
    a ile kosztuje ta naprawa licznika ?
    wojcik wladyslaw
    Level 12  
    Samochód 1,9d czysty dizel bez klimy,jest tylko wspomagamie.Imobilajzer fabryczny,auto podczas szaleństw i całkowitego [tak też bywa]zaniku można bez problemu zapalic.Po załączeniu swiateł swiecą się kontrolki mijania po przełączeniu drogowe.Po przywruceniu pracy licznika wszystkie wskazania są prawdłowe
    wojcik wladyslaw
    Level 12  
    Witam,bardzo przepraszam za nieobecnosc,temat mojego problemu jest załatwiony.Uszkodzony był procesor,jest nowy i program też,naprawy dokonał zakład elektroniczny ze Stadgardu Szczecinskiego który specjalizuje sie w naprawach liczników samochodowych,znajdziecie go na allegro polecam jest konkretny i uczciwy.