Co wnosi pojemność C55 ?? 

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:Dobrze że w końcu zrozumiałeś, a więc warto było się trochę po pocić. A to co piszą, to tylko chwyt reklamowy do ich kitów. A czy wiesz, jak obskurnie chodzi ich synteza. Szok i wielki warkot …….Generator to rzeczywiście mikser, ale Veronica twierdzi, że przenosi do 75kHz. Nie wiem czy to prawda, ja przecież nie mam czym tego zmierzyć...
Quote:Dobra, dobra rozumiem; pomyślałem iż procesor ma sterować końcówką mocy w ten sposób, tak iż przy płynnej zmianie częstotliwości generatora lekko odstrajałby stopień mocy. Co dałoby się płynne przestrajać syntezę w całym np. górnym zakresie. Jest to realne do zrealizowania nawet na PIC-ach.Zupełnie nie rozumiem pytania o tranzystor końcowy. To po prostu kolejny, ostatni stopień. On i jego poprzednik mają odłączane od masy emitery, aby nie było posiewów przy zmianach częstotliwości i przy braku PLL.
Quote:Odnośnie innego generatora - powoli opracowuję generator zaproponowany przez Drivera.
miroslaw.stalbowsk wrote:... Dobrze że w końcu zrozumiałeś, a więc warto było się trochę po pocić. A to co piszą, to tylko chwyt reklamowy do ich kitów. A czy wiesz, jak obskurnie chodzi ich synteza. Szok i wielki warkot …… ...
władziowek wrote:... jaki ma związek stopień powielania do możliwości głębokości modulacji częstotliwości ...