Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LDM+PEAVEY Zestaw na hautury Co o tym sądzicie??

zasilacz 19 Oct 2007 00:00 1315 6
    zasilacz
    Level 10  
    Witam! Mam zamiar kupić 4 kolumny LDM PDP-612 i do tego cztery subwoofery PEAVEY UL-215 SUB będzie to działać na dwuch końcach Behringera Ep2500. Przedewszystkim zależy mi na klarowności wokali żeby w każdym miejscu w dyskotece wokal był dobrze słyszalny nie zależy mi na samym dudnieniu basu ale nie moze go też zabraknąć.
    Dyskoteka ma około 350-400m2 i zawsze bawi sie tam okolo 500 osób
    2200watt RMSu na stronę powinno wystarczyć. Grałem zawsze na 2xJBL tr225 i 2x hihg power 215sub i jakos to było ale bez rewelacji
    Suby już sprzedałem zostały jeszcze TR'ki jak coś to GG 8588531
    dziadu1986
    Level 13  
    pdp 612 polecam z czystym serduchem i konce behringera ep2500 też. u mnie chodzą od roku i jeszcze zyją ;)
    pozdrawiam
    zasilacz
    Level 10  
    A możesz powiedzieć ile masz tych kolumn i co nimi nagłaśniasz?? a czy z samymi dwiema naprzykład jakieś weselisko idzie odegrać??
    dziadu1986
    Level 13  
    mam dwie sztuki pdp612 i graja pod końcem behringera. u mnie graja podparte dolami na 18". ale gralem kiedyś na tym malenką imprezke na 50 osob (klawisz + wokal) i starczylo. normalnie to troszke basu ci moze zbraknąc na wiekszej imprezie.
    zalezy co jeszcze pod te paczki podepniesz, co mialoby na nich grac
    pozdrawiam
    zasilacz
    Level 10  
    Tak ajk napisałem w pierwszym poście będe miał 4 peaveye(2x15) to jak by co to na mniejsza imprezke mozna wziąć jeden albo nawet dwa. Będa potrzebne do nagłosnienia 3 wokali klawisza i gitary elektrycznej,a i czasem półplaybecków z minidysku+wokale
    dziadu1986
    Level 13  
    no jak wesprzesz te ldm'y subem to bedzie ci to chyba grała fajnie ;) no mi wlasnie chodzilo o to czy jakiś beben, minidysk czy cuś bedzie tylko naglasniane, czy moze same wokale. a jak bedziesz to podpierał subem to na chalturke z ogromnym zapasem wystarczy ;)
    pozdrawiam
    marcin_marcepan
    Level 18  
    Nie polecam tych subów.
    Ich brzmienie to "walenie w karton" aczkolwiek głośne. Poza tym są wielkie i ciężkie jak na 2x15"