Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ROPAM MGSM-2.0PC

ilkaz 21 Oct 2007 21:56 4697 5
    ilkaz
    Level 10  
    witam wszystkich no forum mam pytanie na temat w/w modułu a więc czy moduł jest tylko przeznaczony do konfiguracji przez komputer, czy też jest domyślnie zaprogramowany jako nadajnik gsm nie wykorzystując go jako alarm lecz podłączając do centralki CA10.Potrzebny mi jest nadajnik gsm a właśnie posiadam MGSM-2.OPC ROPAM . W instrukcji nie ma na ten temat wzmianki.
    User removed account
    Level 1  
    mucharek
    Level 2  
    dokładnie jest tak, jak powiedział "sharp". Nadajnik z oznaczeniem na końcu PC mozna tylko i wyłącznie programować z kompa. ROPAM ma też w swojej ofercie nadajnik programowalny DIP-switchem i zworkami ale jest on już mniej uniwersalny do tego PC. Do zaprogramowania tego nadajnika będziesz potrzebował kabelek, np.: SATELA do centrali CA5, CA6 w standardzie TTL i malutką przejściówkę na wtyk RJ12.
    Jeśli będziesz miał jakikolwiek problem - pisz - postaram się pomóc!
    ilkaz
    Level 10  
    witam wszystkich na forum
    na razie serdeczne dzięki jak już wszystko skompletuję i będą kłopoty to się odezwie myślę że będzie ok w środę mam mieć komplet do montażu t/z kabel. Jeszcze raz dzięki.
    ilkaz
    Level 10  
    witam wszystkich na forum
    mam już wszystko podłączone i jest ok. Pytanie moje dotyczy telefonu do gsm 2OPC podłączyłem nokia 3210 przy wywołaniu alarmu pomija pierwszy numer następne ok. Wiem że jest tu pewne opóźnienie ale nie wiem gdzie szukać GSM 2OPC podłączony jest do CA-10. Za informację z góry dziękuję .

pozdrawiam wszystkich z poważaniem ilkaz
    romol
    Level 13  
    Sprawdź czy ten pierwszy numer jest poprawnie wpisany do modułu, jeżeli brakuje cyferki lub dodałeś spację na końcu może być problem.
    Upewnij się również czy w konfiguracji zaznaczyłeś dzwonienie pod pierwszy numer. W programie konfiguracyjnym jest to Dzwoń do: