witam,potrzebowal bym cos takiego na 12 v co po wykryciu sygnalu z innego zrodla zasilajacego,natychmiast by wlaczyl plus.Dokladnie o co m ichodzi pokaze na rysunku,zalezy mi zeby uklad pobieral jak najmniej pradu,zeby go pobieral z akumulatora i nie mial zadnego wplywu na modul zaplonowy,czyli zeby nie zaklucal jego dzialania i nie pobieral zadnego pradu z niego,uklad musi byc bardzo szybko bo musi tak jakby zamieniac umpuls plynacy do cewki wysokiego napiecia(bez zadnej ingerenci w ten impuls)na plus z akumulatora,wszystko po to zeby mogl dzialac obrotomierz prz yzaplonie indukcyjnym,ktory jest calkowicie odizolowany od akumulatora i nie moze wplywac na dzialanie innych rzeczy jak i odwrotnie.Myslalem cos o tranzystorach,ale jestem zielony w elektronice wiec odwolouje sie do waszej pomocy,bardzo mi zalezy zeby bylo tak jak pisze zebym nie uszkodzil zaplonuani obrotomierza.najlepiej chyba by bylo dac diode ktora by nie dopuszczala do zadnej ingerencji tego ukladu do modulu zaplonowego.pozdrawiam i czekam na pomoc.mam jeszcze inny pomysl ale pierwsze sprawdzimy ten