Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung V200 brak dźwięków :(

mahcin 26 Paź 2007 02:15 930 10
  • #1 26 Paź 2007 02:15
    mahcin
    Poziom 27  

    Witam, mam samsunga V200 który nie wydaje z siebie żadnych dźwięków...po przeczytaniu wielu materiałów doszedłem do wniosku że taśma padła...czy wie ktoś jak puścić przewody...od buzera do....właśnie do kąd?

    Bardzo proszę o pomoc.
    pozdrawiam

    0 10
  • #2 26 Paź 2007 10:03
    ctk24
    Poziom 16  

    A może to właśnie buzer sie zjarał, chyba nie są takie drogie, ja bym pierwsze co to buzer wymienił.

    0
  • #3 27 Paź 2007 12:10
    mahcin
    Poziom 27  

    Buzer sprawny :(

    0
  • #4 30 Sty 2008 16:48
    kowal00071
    Poziom 18  

    też mam takiego, zna ktoś obejście????

    0
  • #5 30 Sty 2008 17:26
    mahcin
    Poziom 27  

    przewodziki puścić z płyty gł. na płytkę z LCD, pod kontem wejdzie
    bez rozbierania zawiasów, najlepiej stosować taśmę ATA100
    przewodziki to plus i minus, mi wystarczył minus ;)

    Foteczka co i jak w załączniku, w 100% jak zrobisz, działać będzie, mam nadzieję że pomogłem;)

    Samsung V200 brak dźwięków :(

    0
  • #6 30 Sty 2008 17:56
    kowal00071
    Poziom 18  

    foteczka troche zakręcona nie wiem oco biega wejścia w telu są dwa i w pozycji poziomej, czy tu chodzi o układ 4684

    0
  • #7 30 Sty 2008 18:16
    mahcin
    Poziom 27  

    zerknij w schemacie do którego układu idzie sygnał dźwięku i to będzie ten układ, lub prześlij fotke płyty to ci zaznaczę.

    0
  • #8 30 Sty 2008 21:31
    222730
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 30 Sty 2008 21:41
    mahcin
    Poziom 27  

    gdzieś w kółku jest scalaczek kilku nóżkowy, myślałem że podeślesz prawdziwą , realną fotkę płyty, bo wizualnie pamiętam, a nie pamiętam oznaczenia scalaka, w tym kółku które zaznaczyłem jest tylko 1 układ 10 nóżkowy, robisz jak na fotce wyżej i musi działać

    Samsung V200 brak dźwięków :(

    0
  • #10 01 Lut 2008 11:55
    kowal00071
    Poziom 18  

    tu chodzi o układ u401 czy u400 ??

    0
  • #11 01 Lut 2008 13:21
    mahcin
    Poziom 27  

    tu chodzi o układ 10 nóżkowy, nie pamiętam który jest który, oba chyba nie są 10 nóżkowe? A jeżeli tak, to prześlij fotkę, prawdziwą, płyty to ci zaznaczę

    0
  Szukaj w 5mln produktów