Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jig.. (problem:()

28 Paź 2007 01:38 1539 10
  • Poziom 13  
    witam, zbudowałem ten nieszczęsny Jig, aby coś więcej móc porobić w elektronice... pomiar pojemności, indukcyjności i takie tam bajery...

    jig zbudowany.. pomierzony, posprawdzany.. wszystko tak jak ma być..

    a w czasie kalibracji wyskakuje mi taki błąd :( :
    Ktoś możę już się z tym spokał... i pomorze mi. bardzo proszę o pomoc.

    Jig.. (problem:()

    Post był raportowany.
    (problem:() – ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
    Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]
  • Poziom 14  
    Mam identyczny problem, pojawia się to okno ..........
  • Pomocny dla użytkowników
    A co to jest ten JIG, możesz jakiś link podrzucić do tego co robisz, bo po samym oknie to ciężko mi się zorientować ?
  • Poziom 31  
    Sprawdź kable, sprawdź, czy wszystko jest dobrze polutowane. W Jigu nie bardzo jest się co zepsuć.
  • Poziom 18  
    napisz mi jaką masz kartę dźwiękowa, kiedyś miałem podobny problem i zmiana karty dźwiękowej na sound blastera pomogła

    podaj też zrzuty ekranu jak robisz kalibracje poziomu nagrywania,

    jaki zastosowałeś rezystor 8Ohm

    Dodano po 3 [minuty]:

    co do zrzutów ekranu chodzi mi głównie o same przebiegi czy przebieg nagrany jest opóźniony .
  • Poziom 18  
    aha jakie masz sterowniki od karty dźwiękowej, ponieważ ja miałem zainstalowane kx i chyba na nich najlepiej wszystko działało.

    zobacz jeszcze jak mocno opóźniony masz sygnał podczas nagrywania,
  • Poziom 14  
    Też mam Kx-y. A gdzie sprawdzić opóźnienie? Największy problem chyba mam z ustawieniem miksera ... W Kx nie bardzo wiem gdzie co właczyć i wyłączyć, bo jest tego sporo ...
  • Poziom 18  
    opóźnienie sprawdzasz zaraz jak robisz kalibracje poziomu nagrywanie w speaker workshopie, przeczytaj uważnie text na stronie audiomani,
    i może obrazek wyjaśni sprawę, jeśli opóźnienia nie będzie może to znaczyć że masz złe ustawione nagrywanie w kx, porostu zamiast ustawić aby nagrywał z line in możesz mieć ustawione np. z wav,
    pamiętaj aby wyciszyć w kx nie używane wyjścia i wejścia, dobrze jest też abyś usunął w ustawieniach dsp nie potrzebne filtry, np surround, podbicia niskich tonów,
  • Poziom 10  
    Witam mam podobny problem. Do kalibracji wszystko ok ale później wyskakuje mi to samo okno z informacja o przerwie w obwodzie. Karta sound blaster live 5.1sb 060 i win xp
    Moderowany przez trymer01:

    Regulamin, pkt 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.