logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozebrać klawiaturę Dell Latitude C600 po zalaniu kawą?

marlon.pl 28 Paź 2007 11:15 3013 4
REKLAMA
  • #1 4422537
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Ocena: 80
    Witam.
    Jestem w posiadaniu tego laptopa byla na niego wylana kawa jest po reanimacji pracuje lecz czesc klawiatury jest martwa jest to mniej wiecej srodek ,wszystkie klawisze na dole i enter.Szukalem na forum radzicie umyc spirytusem plyte.Moje pytanie jest czy ktos moze pomoc go rozebrac czy wszystkie klawisze sciaga sie od gory.POzdawiam.Moze macie jakies pliki.
  • REKLAMA
  • #2 4422550
    Micharlito
    Poziom 35  
    Ocena: 67
    Może nie do końca spirytusem co alkoholem przemyć musisz dokładnie całą płytkę klawiszy nie ściągaj od góry bo się wszystko rozsypie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4422590
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Przemyc cala plytke klawiszy jak tak sie dostac jesli mam nie sciagac od gory szczeliny miedzy klaiwszami sa 2 mm
  • #5 4425207
    marlon.pl
    Poziom 18  
    Po odwroceniu laptopa przy kazdej srubce mozna zauwazyc litere:Sa tam B,P,K.K-keyboard czyli klawiatura czyli gdy chcemy wymontowac klawiature odkrecamy wszystkie srubki pod K nastepnie odwracamy laptopa otwieramy ekran i mozemy delikatnie probowac wyciagac.Zaczynamy od jednej strony klawiaturka jest troche elastyczna ma takie zaczepy trzeba je podwarzyc na koniec odpiac tasme.Klawiatura wyjeta.Okazalo sie ze musze zakupic z tej juz nic nie bedzie.120 zl na allegro.
    Pozdrwawiam.
    Temat uwazam za zamkniety
REKLAMA