Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

jak rozebrać lusterko w mercedesie w 203

29 Paź 2007 09:55 3034 1
  • Poziom 1  
    Witam,

    auto to peugeot 206 1.4hdi z 2004r.
    mam problem z odpaleniem samochodu. wracajac od znajomego wstapilem do sklepu. silnik byl rozgrzany. zrobiwszy zakupy, wsiadam do auta i nie odpala. dziwne jest to, ze rozrusznik nawet nie krecil, kompletna cisza. kontrolki sie pala, wszystko niby ok ale rozrusznik nie kreci. podnosze maske, zdjalem klemy, poruszalem aku, odpalam - zapalil bez problemu. mysle sobie ok :) rano znowu do sklepu pojechalem i taka sama sytuacja jak dnia poprzedniego. zapalilem papierosa, poczekalem 10m - odpalil. wracam pod dom gasze silnik i chce znowu odpalic - nie odpalil. mysle sobie co za bestia wsciekla :)

    aku jest ok, trzyma napiecie. biore sie za skrzynke z bezpiecznikami. zdejmuje i na odwrocie sa przekazniki. probuje odpalic, slysze tylko cykniecie ale nie odpala.

    mysle, ze chodzi albo o przekaznik albo jakies kable sa zasniedziale. czy ktos mial podobna sytuacje? dodam, ze alarm nie ma z tym nic wspolnego. kluczykiem zapasowym rowniez nie odpala. bede wdzieczny za za pomoc.

    pozdrawiam
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 18  
    ktory rok tego hdi...immo fabryczne tez raczej odpada,inaczej sie zachowuje zablokowane..raczej problem pomiedzy stacyjka a cewka rozrusznika,sprawdz czy w momencie nie zapalania przychodzi na rozrusznik-na elektromagnes napiecie ze stacyjki.