logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Voyager 2.5TD '93 - licznik inspekcji i niedziałające kierunkowskazy

tgrabka 27 Lis 2003 23:24 2494 6
REKLAMA
  • #1 416920
    tgrabka
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Mam 2 male problemy z Chryslerem Voyagerem 2,5TD '93.
    1. Musze skasowac licznik inspekcji serwisowych bo cala tablica rozdzielcza mi "lezy" i nie reaguje na "zmienne srodowiskowe". Tzn jak jade to sie nie podnosza zadne wskazowki itd...

2. Nie dzialaja mi kierunkowskazy. Swiatla awaryjne dzialaja, ale kierunki nie chca. Stalo sie to po malym udezeniu w przednie drzwi kierowcy. Dzrwi zostaly wymienione a kierunki dalej nie chodza...

Moze ktos potrafi mi pomoc? Bardzo interesowal by mnie schemat instalacji elektrycznej do tego samochodu. Za wszelka pomoc z gory dzikuje!
  • REKLAMA
  • #2 416924
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 416935
    tgrabka
    Poziom 14  
    Jeden bezpiecznik byl spalony to go wymienilem. Reszta niby jest OK i dalej nie dziala.
  • REKLAMA
  • #4 416980
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 417103
    tgrabka
    Poziom 14  
    3? Wiem o dwoch... Jedna jest pod maska, a druga pod kolumna kierownicy, a 3 gdzie sie znajduje?
  • #6 420706
    adamo
    Poziom 21  
    Ocena: 146
    typowy objaw braku napięcia po stacyjce poszukaj dobrze gdzie ci nie
    przerzuca napięcia po przekręceniu kluczyka musi podawac + 12 v
    na przekaznik kierunkowskazów
  • #7 431071
    tgrabka
    Poziom 14  
    adamo: wielkie dzieki. Przebuszowalem po calej instalacji i miales racje. Wszystkie bezpieczniki byly OK i ta wersje raczej odrzucalem juz nawet noty katalogowe sciagnalem wszystkich elementow uzytych do bydowy mrygacza. Problemem okazal sie przewod zasilania mrygacza... Po podlaczeniu 12V wszystko dziala OK, ale jaka Chrysler ma zakrecona elektryke to ...

Podsumowanie tematu

✨ W Chryslerze Voyager 2.5TD z 1993 roku występują dwa problemy: licznik inspekcji serwisowych nie reaguje, a kierunkowskazy nie działają mimo sprawnych świateł awaryjnych. Po uderzeniu w przednie drzwi kierowcy i ich wymianie kierunkowskazy nadal nie funkcjonują. Wskazano konieczność sprawdzenia bezpieczników, zwłaszcza oznaczonych jako "Turn" lub "direction light". W pojeździe znajdują się co najmniej trzy skrzynki bezpieczników – pod maską, pod kolumną kierownicy oraz trzecia lokalizacja wymaga dokładniejszego zlokalizowania. Problem z kierunkowskazami okazał się wynikać z braku napięcia 12 V na przekaźniku kierunkowskazów po przekręceniu kluczyka, co spowodowane było uszkodzonym przewodem zasilającym mrygacz. Po podłączeniu zasilania 12 V kierunkowskazy zaczęły działać prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA