Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

EPSON C1100 - plamy na wydruku

pipestone74 30 Oct 2007 13:13 3184 5
phoenixcontact
    pipestone74
    Level 11  
    Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z wydrukiem tej drukarki. Na kartce są plamy powtarzalne 4 punkty CMYK zawsze w tej samej lini ale przemieszczają sie wzdłuż kartki, oraz plamy rozciągnięte w jednym miejscu powstaje dziura a po przekreceniu sie bebna ta odbija sie toner na kartce nie wydrukaowany we wczesniej wspomnianej dziurze. Jaka to moze byc przyczyna? zalaczam skan druku.
    EPSON C1100 - plamy na wydruku
  • phoenixcontact
    Pampuch
    Level 15  
    Witam.

Photoconductor do wymiany :(

Kolorowe kropki - uszkodzenie powierzchni bębna światłoczułego.
    Rozmazania - błędy na powierzchni pasa transmisyjnego lub coś wpadło do bębna i rozmazuje toner, który został nałożony na pas transmisyjny.

Pozdrawiam
    Jarek
  • phoenixcontact
    pipestone74
    Level 11  
    a moze mozna wymienic sam beben i pas transmisyjny? o ile mozna to gdzies kupic? photoconductor to jak dla mnie kosztowna sprawa. Czy mozna wykonać taką naprawę samemu? co trzeba wyczyścić, co nasmarować itp.?
    wiolka999
    Level 1  
    hehe ja mam w takim razie tez rozmazania gdzie ten pas transmisyjny jak sie do tego zabrac
    ac3
    Level 1  
    qrcze chuba ten temat umarl, ale bardzo prosze jak ktos wie jak zalatwic sprawe rozmazywania tekstu, bedze wdzieczny
    pozdrawiam
    fenix0202
    Level 10  
    Rozmazany wydruk może być spowodowany przez wyślizganą folię lub złej jakości toner.