Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

jvc kd-avx11 cisza

djlukas 30 Paź 2007 21:43 2253 4
  • #1 30 Paź 2007 21:43
    djlukas
    Poziom 27  

    Witam

    Radio po załączeniu gra 2-5 sekund i słychać taki 'stuk' i cisza w głośnikach. Radio sprawdzałem w dwóch autach aby wyeliminować jakieś zwarcie na głośnikach. Sprawdziłem napięcie na wyjściu na głośniki wszędzie 0V.

    Co może być przyczyną takiego zachowania? Siedzi tam końcówka toshiba tb2904hq.

    0 4
  • #2 01 Lis 2007 23:12
    w.endriu
    Poziom 19  

    Kolego rozumiem ze radio gra przez 5 sekund ? a potem jest stuk w glosnikach czyli stawiam na dobrą końcówke mocy skoro gra 5sekund.Jak sprawdzałes w dwóch autach czyli zasilanie tez jest nie zamałe pozostaje tobie tylko rozebrac je i podac jakieś szczegóły do postawienia jakijś diagnozy.Moze być tez przypadkiem niefortunnym niełaczenie panela ale to tylko gdybanie podaj wiecej info co zmierzyłes miernikiem .

    0
  • #3 03 Lis 2007 19:36
    djlukas
    Poziom 27  

    Chciałem sprawdzic czy działają wyjscia na wzmacniacz ( wykluczyć uwaloną końcówke). Podłączyłem pod tv i cisza.
    Pózniej chciałem podpiąć tuner sat do radia i gdy dotknąłem masą chinczy do obudowy radia to zaczęło grać. Gra gdy mam przytrzymaną mase do obudowy.
    Co może być nie tak?

    0
  • #4 13 Maj 2008 19:32
    danmat45
    Poziom 1  

    mam problem moje radyjko nie czyta filmików a jak czyta to tylko dzwięk .Może format pliku jest nie prawidłowy albo w opcjach coś trzeba przestawić pomocy :(((

    0
  • #5 13 Maj 2008 21:43
    apap
    Poziom 21  

    Obejrzyj dokładnie płytę, czy nie masz upalonej jednej ze ścieżek masy, to co piszesz wygląda tak, jakby kawałek audio miało przez chwilę masę przez ładujący się elektrolit.

    0
  Szukaj w 5mln produktów