Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wieża philips nie uruchamia sie

sosek 02 Lis 2007 11:08 1305 5
  • Poziom 13  
    mam wieże philips, po wciśnięciu klawiszu power, zapala sie tylko jedna dioda na gałce głosu, reszta nie działa. Proszę o pomoc
  • Poziom 30  
    Napisz co to za model i czy działo się coś wcześniej niepokojącego.
    Twoje pytanie brzmi mniej więcej tak (popsuł się mercedes nie kręci) tylko nikt nie wie jaki mercedes a na przestrzeni czasu zdecydowanie różnią się od siebie ;)
  • Poziom 13  
    wieża składa sie z 4 części: FP 9500 - adapter, FT 9500 - radio, FA 9500 - chyba wzmacniacz i FC 9500 deck kasetowy i odtwarzacz cd, wszystko jest ze sobą połączone od środka. Wieża ma około 15 lat. Ale działała ładnie. Od czasu do czasu przechodziła w stan w którym jest teraz, ale wystarczyło ją lekko klepnąć i znów grała.
  • Poziom 30  
    W takim razie bardzo prawdopodobne jest że masz zimne luty (czyli niepewne połączenia lutownicze głownie na elementach mocy i indukcyjnych takich jak tranzystory stabilizatory końcówki mcz transformatory dławiki itd)
    Zacząłbym od rozkręcenie bloku w którym jest zasilacz i prawdopodobnie wzmacniacz mocy ,sprawdź tam połączenia lutownicze bezpieczniki rezystory zabezpieczające.
    Nie masz na bank jednego z napięć zasilających !
  • Poziom 13  
    Wszystko sprawdzałem i luty wyglądają dobrze ale nie działa.

    Moderowany przez Mirek Z.:

    Kolega nadal nie przestrzega regulaminu.
    Ostrzeżenie - tym razem za naruszenie p.11 regulaminu.

  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Wyglądają? Czasem "na oko" nie widać, przelutuj zasilanie, nie zaszkodzi.Czy kondensatory w zasilaniu nie są popuchnięte? Najlepiej schemat w rękę, miernik i pomierzyć napięcia.