witam mam problem z dogrzewaczem w wolkswagenie T4 nie można odpalić , próbowałem zacząć od zwarcia kabelków przy czujniku temperatury , nic nie dało , następnie rozpiełem wtyczkę przy dogrzewaczu i podałem na pin1 +12v z aku , na pin2 -- masa na pin3 - mase na pin4 +12v z aku w drugiej połówce wtyczki idącej do pompy paliwa ,do wtyczki idącej do dogrzewacza na pin 6 i 7 +12v z akumlatora i nic nie dało nie odpaliło , postanowiłem wybudować dogrzewacz , rozebrałem go na części , sprawdziłem świece żarową na krótko jest sprawna grzeje , następnie wentylator w piecyku na krótko jest sprawny obraca się lekko nie obciera nigdzie , jeszcze obok świecy żarowej jest czujnik temperatury nie wiem jak go sprawdzić czy jest dobry , Mam jeszcze pytanie dotyczącej pompy paliwa jak podaje napięcie na pompę to słychać jeden stuk w pompce , i nic dalej nie słychać czy to normalna jest sytuacja czy pompka powinna stukać cały czas i pompować paliwo do pieca bo w przeciwnym razie podejrzewam uszkodzoną pompę paliwa i jak powinna normalnie pracować . Dziękuje z góry dogrzewacz jest to D3W może zrobiłem coś nie tak to prosze o wyjaśnienie i pomoc
Regulamin pkt 11.1. Przeredaguj temat! <Błażej>
Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:
witam co do regulaminu to przepraszam , jestem tu nowy i nie wiem jak tu jest na tym forum . Mam dogrzewacz EBERSPACHER D3W disel Nr25 1864 00
Regulamin pkt 11.1. Przeredaguj temat! <Błażej>
Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:
witam co do regulaminu to przepraszam , jestem tu nowy i nie wiem jak tu jest na tym forum . Mam dogrzewacz EBERSPACHER D3W disel Nr25 1864 00