Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

alarm SEO perfect - problem

09 Lis 2007 12:43 2598 2
  • Poziom 10  
    ponawiam temat dlatego że nikt nie dał mi dojść do głosu a wybaczcie nie siedzę cały czas przed komputerem....



    zakupiłem takie urządzenie

    wszystko podłączone wg schematu i działało elegancko po montażu no i do programowania się wziąłem a że coś pokopałem to jak wg instrukcji zrobiłem reset i tyle działo... alarm odesłany do reklamacji

    wrócił z naprawionym procesorem tzn wymienionym, prąd dochodzi do niego ale alarm żadnej reakcji podłączenia załączenia nic... i napisano mi że alarm ma ustawienia fabryczne

    czy trzeba coś ustawić by ruszyło czy po prostu nadal jest uszkodzony?

    ______________________________________________

    były różne pytania więc odpowiem
    -samochód to passat 97r
    -nie ma błędu w instalacji bo wcześniej działał aż do resetu, reset był zrobiony na skutek złego zaprogramowania
    -wnioskuje że nie działa prawidłowo (nawet wcale) gdyż nie ma żadnej reakcji na podłączenie zasilania, na załączanie alarmu, nic nic kompletnie nic, nawet dioda nie daje znaku życia - odrazu uprzedzę na pytania - zasilanie do alarmu dochodzi, masa jest prawidłowa, dioda też jest sprawna bo sprawdzana ,
  • Poziom 32  
    Jeżeli alarm wrócił zresetowany, to raczej pracuje na programie uniwersalnym 3351.

    W tym ustawieniu podanie plusa na "włączenie" uzbraja, a na "wyłączenie" rozbraja alarm. Jeżeli przewód "blokowanie" jest podłączony do masy, to alarm pozostaje na impulsy włączenia i wyłączenia obojętny. Alarm nie reaguje również na właczenie i wyłaczenie, gdy na przewodzie "stacyjka" jest plus.

    Na koniec procedura sprawdzenia, jaki program jest wprowadzony:
    Jeżeli trzykrotnie włączymy i wyłączymy stacyjkę w czasie 7 sek. zostawiając ją w pozycji
    włączonej (3 1/2 wł/wył.) to skasujemy pamięć alarmu - potem dioda LED wyświetli
    identyfikację ustawień dla instalatora, tzn. wyświetli numer Programu od 1 do 32, a następnie (po
    przerwie) numer 1 (gdy szary przewód – patrz przed p. 6 - jest zwarty do MASY i brak funkcji
    niezależnego
    immobilizera) lub numer 3 (gdy funkcja niezależnego immobilizera jest uaktywniona, tzn. szary
    przewód jest rozwarty).
  • Poziom 10  
    to może odpowiem po kolei

    - myślałem że to forum jest dla ludzi którzy się znają na fachu i dla tych którzy zaczynają i tu mogą szukać pomocy - myliłem się - no nic trudno takie życie...

    - nie mam zamiaru nikomu chleba zabierać, i to nie jest tak że nie chce komuś dać zarobić itp. ja poprostu lubię że tak się wyrażę "dłubać" sam i do czegoś dochodzić sam daje mi to satysfakcję , nie sztuka jest iść na łatwiznę pójść zapłacić a samemu coś zrobić, i owszem stać mnie na passata i dać komuś zarobić jak jest tak jak napisałem wyżej

    - na co dzień zajmuję się handlem a nie alarmami , ale nie jeden alarm już założyłem i zawsze wychodziło (czym mogę się pochwalić to założyłem alarm do a3 bez żadnego schematu)

    - wracając do SEO - alarm działa wszystko ładnie pięknie a wczym tkwił problem, alarm wrócił z serwisu jak mi napisano z wymienionym procesorem, tylko że ten procesor był odwrotnie włożony, przełożyłem go i wszystko elegancko działa

    więc dziękuję za pomoc tym którzy pomogli i za dobre słowo tym którym to niby "chleb odbieram"

    Dodano po 3 [minuty]:

    renqien napisał:
    Jeżeli alarm wrócił zresetowany, to raczej pracuje na programie uniwersalnym 3351.

    W tym ustawieniu podanie plusa na "włączenie" uzbraja, a na "wyłączenie" rozbraja alarm. Jeżeli przewód "blokowanie" jest podłączony do masy, to alarm pozostaje na impulsy włączenia i wyłączenia obojętny. Alarm nie reaguje również na właczenie i wyłaczenie, gdy na przewodzie "stacyjka" jest plus.

    Na koniec procedura sprawdzenia, jaki program jest wprowadzony:
    Jeżeli trzykrotnie włączymy i wyłączymy stacyjkę w czasie 7 sek. zostawiając ją w pozycji
    włączonej (3 1/2 wł/wył.) to skasujemy pamięć alarmu - potem dioda LED wyświetli
    identyfikację ustawień dla instalatora, tzn. wyświetli numer Programu od 1 do 32, a następnie (po
    przerwie) numer 1 (gdy szary przewód – patrz przed p. 6 - jest zwarty do MASY i brak funkcji
    niezależnego
    immobilizera) lub numer 3 (gdy funkcja niezależnego immobilizera jest uaktywniona, tzn. szary
    przewód jest rozwarty).



    dzięki - to akurat miałem w opisie przy alarmie więc o tym to wiem odrazu przeprogramowałem po znalezieniu usterki i podłączeniu alarmu z 3351 na 3358