Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z aplikacją SERVICE.EXE

10 Lis 2007 14:02 1190 10
  • Poziom 2  
    co pewien czas pojawia mi się komunikat"wystąpił problem z aplikacją service.exe. i zostanie ona zamknięta", następnie jest zamykanie systemu (60 sekund). Nie ma reguły jeżeli chodzi o częstoliwosć występowania i czas występowania. Skanowałam komputer programem antywirusowym, który nie znajduje żadnych wirsów, a problem jak był tak jest. CO MAM ZROBIĆ
  • Poziom 21  
    Zainstaluj system od nowa. Na początku instalacji wybierz napraw bieżący system.

    Moderowany przez jankolo:

    Poradę uznaję za szkodliwą i karzę kolegę OSTRZEŻENIEM

  • Użytkownik usunął konto  
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Proszę podać W ZAŁACZNIKU log z hijackthis oraz z ComboFix.
  • Poziom 30  
    Czy system ma zainstalowane wszystkie dostępne poprawki ?. Mi tu pachnie jak kolega Roch Brada napisał jakimś "blasterem" i z tego co dobrze pamiętam na to była łatka systemowa którą wystarczyło ściągnąć i zainstalować.
  • Poziom 2  
    Komputer jest przeskanowany programen antywirusowym i nic nie znalazł. Mam system Windows XP, zainstalowałam już wszystkie możliwe aktualizację i dostępne poprawki i dalej nic. Spróbuję z tym blasterem.
  • Poziom 30  
    koledzy dobrze zauważyli zwracając uwagę na wirusa blaster który tak właśnie się objawia i aktualizacje. Czy ma Pani w komputerze Service Pack 2?? łatwo poznać - czy przy starcie systemu Windows XP widać jeszce napis "HOME EDITION" lub "PROFESSIONAL"?? jeśli tak to rzeba zainstalować SP2 lub właśnie wydany ServicePack3. Polecam także opcję "Windows Update" z menu startowego... a tak na marginesie blaster to dziwny wirus nie wykrywany przez niektóre programy antywirusowe :-(
  • Spec od komputerów
    :arrow: klaudia_113
    Daj logi o ktore prosil jankolo, bez tego nie ma sensu tworzyc kolejnych zbednych postow.
  • Poziom 2  
    Nie mam pojęcia co to jest log, o którym mówił jankolo, to jak mam to cos podać! Mam zainstalowany dodatek SP2.
  • Poziom 30  
    Dobra, czyli można założyć że Windows Update także bo jak piszesz "mam zainstalowane wszystkie poprawki". Czyli idąc dalej blastera nie masz. Martwi mnie jeszcze to co piszesz o częstotliwości... Piszesz że program antywirusowy nic nie wykrył... a próbowałaś AdWare lub innego takiego programu?? Polecałbym także skanowanie darmowym skanerem ze strony www.mks.com.pl