Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ASUS P5VD2-MX jaka karta grafiki ?

monteros 11 Nov 2007 22:19 3354 7
    monteros
    Level 18  
    Witam
    Mam prośbę do kolegów aby mi doradzili w sprawie modyfikacji komputera Posiadam komputer z płytą ASUS P5VD2-MX i chciałbym kupić do niej kartę grafiki taką aby można było pograć na tym sprzęcie obecnie mam procesor celeron 3.2 GHZ 512 Ramu grafika jest zintegrowana Mówiąc krótko chciałbym aby bez problemu odpalić większość gier
    Pozdrawiam 73!
    Stingerek
    Level 28  
    A ile masz kasy na to , i "sakramentalne" jaki masz zasilacz ?
    monteros
    Level 18  
    Witam
    Zasilacz mam standartowy 350W ale zasilaczem się nie przejmuje bo zawsze mogę go wymienić na mocniejszy chodzi mi o grafikę czy jest sens kupować z 512 ramu czy 256 w zupełności wystarczy i jakiej firmy jeśli chodzi o ram teraz mam na płycie 512 wiem że mogę załadować max do 4Gb a jeśli chodzi o kasę to mam jakieś 800zł .
    Pozdrawiam 73!
    Stingerek
    Level 28  
    Więc tutaj możesz poczekać na spadek cen 8800GT co naprawde się opłaca. Jednak jesli to standardowy zasilacz jest u ciebie w obudowie to czym predzej trzeba go bedzie wymienic. Najlepszym rozwiązaniem w cenie okolo 120zł będzie Amacrox 400W.
    Jesli masz 512MB RAM, i masz 800zł na modyfikacje, to odliczajac koszty zasilacza zostanie ci 680zł...
    Warto dokupic kostkę 1GB najlepiej firmy GoodRam , powinno w zupelnosci wystarczyc.

Zostanie ci troche ponad 500zł a to jest kwota ktora w zupelnosci starczy na GF7900GS od Galaxy :)
    monteros
    Level 18  
    Mam jeszcze jedno pytanie jeśli dokupię 1Gb ramu to czy nie będzie konfliktu z tą co mam bo słyszałem że powinno się kupować tej samej firmy czy to jest kolejny mit .
    Pozdrawiam 73!
    Stingerek
    Level 28  
    Kolejny mit wyssany z palca.
    Jest 1% szans na to ze sie kosci ze soba pogryza.