Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Humax pvr 8000 a Quad ?

staszek44 11 Lis 2007 22:20 922 0
  • #1 11 Lis 2007 22:20
    staszek44
    Poziom 14  

    witam,mam problem z konfiguracją Quada na Humax-sie z podwójną głowicą,w zasadzie Quad to konwenter zupełnie niezależny,i z tą też myślą zakupiłem takowego jednak tu zaczęły sie schody,konfiguracja w jakiej miał pracować to dwa fergusony i w/w humax,i o ile fergusony faktycznie działają między sobą niezależnie,o tyle z humaxem niestety nie mianowicie kiedy załączę któregoś z fergusonów w humax-sie blokuje się część częstotliwości np.11393 Mhz na której nadawane są tvn-y,podobnie dzieje się kiedy całkowicie odłączę fergusony i do quada podłącze tylko humaxa,jeśli podłączę go do pierwszej głowicy A" tvn-y są kiedy tylko podepnę kabel na głowicę B" brak tvn-ów (sygnału z częstotliwości 11393Mhz) na obu wejściach,czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem i znalazł jakieś rozwiązanie???,dodam, jako ciekawostkę że w konfiguracji z fergusonami kiedy w menu ustawień np jednego z fergusonów wyłączę "zasilanie konwentera" tvn-y są i w humax-sie i na fergusonach jednak w tych ostatnich z sygnałem o jakieś 20% słabszym niż normalnie,ale z koleji kiedy w tym stanie wyłączę humaxa do stanu czuwania ginie sygnał na fergusonach,wiem może dla niektórych jest to trochę zawikłane i jeśli pominąłem jakieś ważne dane to chętnie dopisze jak zajdzie taka potrzeba,od razu uprzedzam ew. pytanie o konwenter jest to z pewnością Quad (nie Quattro),,..za wszelkie sugestie z góry dziękuje..pozdrawiam...

    Ps.dodatkowo zauważyłem jeszcze taką zależność na tym quadzie tzn. przy podłączeniu samych fergusonów (bez udziału humaxa),przy załączonych obu ferdkach z załączonym w opcjach "zasilaniem konwentera" jak pisałem wyżej wszystkie kanały niezależnie działają na obu bez problemu,w tym samym czasie mogę w jednym z nich w opcjach wyłączyć zasilanie konwentera i tvn-y też są nadal na obu ( co jest dziwne bo normalnie każdym innym konwenterze sygnału by nie było)wygląda to tak jakby ten pierwszy zasilał tego z wyłączonym zasilaniem ) bo kiedy wyłącze do czuwania tuner z tym załączonym zasilaniem w tym drugim automatycznie sygnał ginie....

    ..nic z tego nie rozumiem robiłem już chyba wszelkie możliwe konfiguracje i nie mogę sobie z tym poradzić potrzebuje 3 niezależne sygnały z jednej satelity (hotbird) może to humax wysterowuje innym napięciem tego quada z tond takie problemy?? a może coś w humku jest uszkodzone??..

    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15. [hefid]

    0 0