Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Subwoofer wlasnej roboty na glosniku Dibeisi

arti13 15 Nov 2007 03:52 6684 33
    Lord_Wejder
    Level 14  
    Pisze Tuba bo mu wygodniej... lol...
    to ja będę mówił do Ciebie Zygfryd bo mi wygodniej...
    Ja rozumiem ze można czegoś nie wiedzieć, można być niedoświadczonym i w ogóle... ale żeby sie jeszcze opierać przy tym to już masakra... pewnie masz impuls jakieś 35ms w tej budzie a głośnik wytrzyma może max 100W przez godzinę... najlepiej spal to kup porządny głośnik(za te pieniądze to Tonsil już spokojnie będzie) oblicz bodę i wykonaj z podobna starannością co zrobiłeś tą... albo zrób prawdziwą Tubę... Na pewno z chęcią każdy ją oglądnie... Jak nie wiesz jak obliczyć budę, zgłoś się do kogoś z elki. Na pewno Ci pomoże i doradzi, co do budy jak i głośnika...

I pamiętaj, że ta "tuba" nigdy dobrze "łupać" nie będzie xD

PS. przydałoby się laryngologa odwiedzić skoro mówisz, że to tak świetnie gra...
    Daniel_Zet
    Level 14  
    melisław wrote:
    bass logika twoich wypowiedzi mnie powala...

powinnienes czytac wypowiedzi na bierzaco w roznych tematach :) a przede wszystkim jego konstrukcje :)

jak nie stac ludzi na dobra 12" to niech kupia lepsza 8"(tonsil 20/80/x) niz te slabe 12" (diabelsi, noname) na pewno lepiej tonsil bedzie gral niz te konstrukcje z tysiacami wattow
    arti13
    Level 32  
    bede sie upieral bo wiem swoje ale jak chcecie
    tomaszo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Temat zamykam. Po prostu jest tutaj smietnik - Autor sam nie wie dokladnie co zrobil. Wg zasady "robimy i patrzymy co wyszlo".

Komentarze moga sie ograniczyc do :
    - nadrabiamy braki w teorii,
    - czytamy temat wyszczegolniony w Akustyce "Opis programow symulacyjnych (WinISd....)"
    - poprawiamy na podstawie zdobytej wiedzy konstrukcje, lub robimy nowa,
    - na przyszlosc unikamy takich "glosnikow".

Wykonczenie nie jest tak istotne jak jakosc wykonania obudowy i samego glosnika (czyli dobry glosnik w dobrze policzonej obudowie w oparciu o okreslone cele i zalozenia, jakie konstrukcja ma spelniac - to stanowi esencje tego "sportu").