Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pomocy...Nie włącza sie na 2 kościach Pamięci Ram a na 1 tak

bstok_bstok 18 Lis 2007 17:18 1531 2
  • #1 18 Lis 2007 17:18
    bstok_bstok
    Poziom 9  

    Witam,
    szukałem w google i na forum podobnego problemu do mojego ale jakoś nic nie znalazłem Neutral ... Mam taki problem iż pewnego dnia mniej więcej półtora miesiąca temu przeglądając strony w internecie i słuchając muzyki komputer nagle sie wyłączył....próba włączenia go kończyła sie na tym ze zasilacz ruszał, wiatrak na procesorze też...ale nic nie pojawiało sie na ekranie monitora... z początku myślałem ze to może karta graficzna...poszedłem do kolegi wzięliśmy jego kartę graficzną i to samo...musiałem oddać komputer do serwisu... minęło około 12 dni i oddzwonili że komputer jest już sprawny i gotowy do odbioru...wiec nieczekając ani chwili dłużej wsiadłem w samochód i pojechałem....na miejscu powiedzieli mi że to przez jedną z kostkę ramu więc muszą ją zatrzymać i wysłać do producenta....sie zgodziłem i od tamtej pory używałem komputera na 1 kości ramu....czas w jakim realizują wymianę wynosi do 30dni roboczych i powiedzieli że jak już producent odeśle ją z powrotem to oddzwonią do mnie że już jest do odbioru... czekałem i czekałem na telefon....i pewnie bym tak czekał i czekał bo nie oddzwonili po 30 dniach...zadzwoniłem sam...była do odbioru więc pojechałem i odebrałem...po powrocie do domu (były piątek) włożyłem do kompa ram i...to samo nie działa...nie włącza sie...wygląda na to że to raczej była i jest zepsuta płyta główna a nie ram...przekładałem ram w różne inne sloty i nic...komputer działa tylko z 1 kostką ramu...miał ktoś może podobny lub taki sam problem... płyta główna wygląda na sprawną tzn żadny kondensatorek nie jest napuchnięty...

    Mój komputer to:
    Procesor: AMD Athlon 64 3500+ Box AM2
    Płyta Główna: MSI k9NU Neo-V (PCX/DZW/LAN/Sata2/DDR2) [AM2]
    Pamięć Ram:2 kości: KINGSTON 512MB PC 667 DDR2
    Karta Graficzna: GIGABYTE Radeon x1600 PRO 256mb
    Zasilacz: ATX FEEL II P4 MODECOM 500W

    Z Góry Dziękuję Za odpowiedzi.
    Pozdrawiam

    0 2
  • #2 18 Lis 2007 17:50
    Damnian
    Poziom 34  

    Ta uszkodzoną włóż w ten sam slot w zamian za sprawną i uruchom pc tylko na tej ''niesprawnej'', jeśli dalej nie będzie reakcji to znaczy że w tym sklepie nic nie zrobili.

    0
  • #3 25 Lut 2010 22:15
    @@Kamil@@
    Poziom 16  

    Witam może nie powinienem odkopywać tematu ale mam ową płytę BA nawet dwie jedna chodzi od zakupu kompa i nie ma z nią żadnego problemu druga zaś co jakiś czas przestaje pracować.a mianowicie komp się uruchamia parę minut chodzi i cyk nagle wszystko stoi wisi... po resecie kontrolki się świecą wiatraczki chodzą dysk słychać ale na ekranie ciemno po resecie biosu tak samo brak jakich kol wiek znaków.. mam to co jakiś czas ale nigdy nie wiedziałem co dokładnie zawsze siada wiec dłubałem aż za którymś razem złapie... az nagle ostatnio znów to samo reset biosu robiłem chyba nie wiem ile razy nic kartę grafiki wyciągałem nic az nagle wyciągnąłem RAM (dwie kości po 512) włączyłem nic nawet się nie odezwała założyłem jedną kość cyk i chodzi.. Tak ze dochodzę do wniosku ze w nich coś jest skopane z tymi Pamięciami a w tej drugiej co chodzi bez zarzutu mam 4 kości założone po 512 i 0 problemów..

    0