Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ENERGIZER Compact Charger czy GP Power Bank Travel

LubiePiwo 19 Nov 2007 15:05 2317 3
    LubiePiwo
    Level 1  
    Witam, to mój pierwszy post na tym forum, ale mam nadzieję, że piszę go w dobrym miejscu :)

Otóż mam taki dylemat: którą z wyżej wymienionych ładowarek byście polecili?
    http://allegro.pl/item267401128_ladowarka_energizer_compact_4_x_r6_aa_2500_mah.html
    http://allegro.pl/item267564955_profesjonalne_ladowarki_gp_travel_hermes_gliwice.html

Ja skłaniałbym się ku temu GP, bo coś tam czytałem i wiem, że na "+" ma indywidualne kanały ładowania, ale czytałem też, że jak za szybko ładuje to z kolei nie za dobrze. Czekam na odpowiedzi :)

Pozdrawiam
    hefid
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Zasilanie układów elektronicznych
    MEDIASHOP
    Level 18  
    LubiePiwo wrote:
    Otóż mam taki dylemat: którą z wyżej wymienionych ładowarek byście polecili?

Nie chciałbym żeby mój post skłonił Cię do zakupu 1 lub 2 ładowarki.

Decyzję musisz podjąć sam.

Energizer daje Ci niezłą ładowarkę z kompletem 4 aku 2500mAh.

GP nieco nizsza cena, ale bez aku (4 aku GP 2500 to wydatek ponad 30zł.).

Szybkie ładowanie nie jest "najzdrowsze" dla akumulatorków, wolne (kilkunastu godzinne) nie jest najzdrowsze dla naszych nerwów :) szczególnie gdy nie mamy zapasu, a termin nas ściga.

Moja konkluzja: porzadna ładowarka to wydatek ok. 150zł. Tania, ale niezła z mikroporocesorem, (rozpoznanie naładowania, podtrzymywanie, rozładowanie) - od ok. 20zł. wzwyż, komplet markowych akumulatorków ok. 30-40zł.

Jeśli nie potrzebujesz profesjonalnej ładowarki, nie ma sensu szukania czegoś drogiego. Jeżeli jesteś mobilny, wybierz ładowarkę z mozliwoscią zasilania oprócz 230V także z gniazdka zapalniczki samochodowej.

Odnośnie ww. sprzedawców: napewno za sklep-hurtownię (nick z allegro) "qbok" moge ręczyc, co daje Ci komfort uzytkowania sprzętu i w razie awarii bezstresowego skorzystania z uprawnień gwarancyjnych.
    Nie znaczy to oczywiście, że drugi sprzedawca jest mniej rzetelny, po prostu nie znam ich osobiscie.
    emer
    Level 19  
    poszukaj MW 6178(3) - ma wszystko co potrzeba, jest stosunkowo tania i nic wiecej nie potrzeba ...