Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

masa czujnika polozenia przepustnicy

22 Lis 2007 20:01 1358 7
  • Poziom 9  
    panowie zastanawaim sie czy na przewodach idacych do czujnika polozenia przepustnicy maja byc 2masy czy jedna.sprawa wyglada tak,jest uszkodzona ta czujna rozpiolem kostke podpiolem 1 przewod mirnika do przwodu zasilajacego a 2 do 2i 3ciego przew. w kosce i z takiego pomiaru wynikalo by ze 2,3przew. jest masa ,a tak byc raczej nie powienno jak mam racje to co moze byc przyczyna ze sie zrobily 2 masy.jest fo ford escort 1,4 90rok
  • Poziom 34  
    Tam nie powinno być masy. Sprawność ustala się, na włączonym zapłonie,mierząc napięcie na tych przewodach w trakcie otwierania i zamykania przepustnicy. Zmiany napięcia powinny być płynne.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    doktorr zgadzam sie ale mi chodzi tylko o same zasilanie czujnika .to co ja opisalewm to jest na rozpietym czujniku.mam zasilanie 5v
  • Poziom 28  
    Dobre :D

    To że przewód sygnałowy pokazał to samo napięcie co masa,
    jeszcze nie oznacza że masą jest.
    Dobrze że włączyłeś stacyjkę bo byś miał wszystkie 3 masy :D
  • Poziom 9  
    a moze mi ktos napisac jak podpiac przewody czujunika z przewodami od instajacji,bo chcialem zalozyc inny czujnik
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Nie rozumiem pytania przecież dojdziesz do tego na podstawie swojego czujnika i swojej instalacji
  • Poziom 9  
    polutowałem przewody przy starym czujniku przy samej obudowie i zaczol dzialac opornosc byla prawidlowa,ale nastepny broblem ,bo gdy go podpiolem to napiecie bylo 0,09 ,gdy przekrecilem do oporu spadlo do 0,01.co to moze byc.podpinalem inna czujke i to samo.byly momenty ze pokazywaly prawidlowe napiecie?