Z tą ciszą płynącą podczas prania w pralkach Ariston, to ja bym polemizował :?
Miałem okazję wypróbować pralkę AVL169 (odpowiednik na polskę -AVL109). Nigdy więcej tego badziewia
Podczas prania -nie zaprzeczę, działała bezgłośnie. Ale wirowanie pozostawiało delikatnie mówiąć: "wiele do życzenia" :? Ta pralka waliła jak młot udarowy i pneumatyczny razem wzięte!
Pralki, które teoretycznie są głośne, w rzeczywistości pracują ciszej niż te super Aristony. Dlatego przestrzegam też przed czytaniem tabelek -tam producenci piszą co im się w nocy przyśni i z prawdą nie ma to nic wspólnego
Ostatnie przykłady podane przeze mnie to zużycie wody w pralce Haier i 7 kg wsadu w pralkach Bosch'a
Wierzyć można tylko własnym oczom i własnym uszom.
Wracając do Aristona, oprócz głośności wirowania miała ta pralka więcej istotnych wad. Złe płukanie -do każdego płukania pralka nalewała sobie prawie pół zbiornika wody, tak więc zużywała wody tyle co "stary Polar". Ale płukała tylko dwa (!!!) razy
Chyba nie muszę mówić jakie były śliskie rzeczy w dotyku i jakie smugi zostawały na ciemnych rzeczach. Moja następna pralka Privileg płukała lepiej pomimo niższego zużycia wody -absurdalne, co?
A prała, to tak średnio ta pralka Ariston.
Podsumowując: jedyne jej trzy zalety to takie:
1- Ładny wygląd
2- Cicha praca tylko podczas prania
3- Funkcja "Super wash" -ta funkcja działała super!
A tak poza nawiasem:
Ludzie!
Nie ofiarujcie mi punktów! Ja mam ich tyle, że mógłbym je sprzedawać na Allegro. Jak chciecie podziękować, to napiszcie zwykłe "Dziękuję"
To naprawdę wystarczy.
Miałem okazję wypróbować pralkę AVL169 (odpowiednik na polskę -AVL109). Nigdy więcej tego badziewia

Wracając do Aristona, oprócz głośności wirowania miała ta pralka więcej istotnych wad. Złe płukanie -do każdego płukania pralka nalewała sobie prawie pół zbiornika wody, tak więc zużywała wody tyle co "stary Polar". Ale płukała tylko dwa (!!!) razy

A prała, to tak średnio ta pralka Ariston.
Podsumowując: jedyne jej trzy zalety to takie:
1- Ładny wygląd
2- Cicha praca tylko podczas prania
3- Funkcja "Super wash" -ta funkcja działała super!
A tak poza nawiasem:
Ludzie!