Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Zanussi FL 503 CN - poszukuję schematu

pilot_hsc 27 Nov 2007 11:10 2814 4
    pilot_hsc
    Level 14  
    Poszukuje schematu do Zanussi FL 503 CN. Pralka po wlaczeniu zasilania nie reaguje na zadne sygnaly, czerwona kontrolka z przodu sie nie swieci. Sprawdzilem zasilanie i wydaje sie ze dochodzi (jest na styku A5 programatora) - nie mam niestety schematu zeby zobaczyc jak do tego styku dochodzi, ale jest na nim napiecie - stad podejrzenia ida wlasnie w kierunku programatora. Chcialem sie jednak upewnic zeby po kupieniu programatora nie okazalo sie ze padlo cos innego, wiec gdyby ktos mogl udostepnic schemat to bede niezmiernie wdzieczny.
    staszekf
    Level 33  
    Sprawdź blokadę drzwi.OK? Pozdrawiam.
    pilot_hsc
    Level 14  
    staszekf wrote:
    Sprawdź blokadę drzwi.OK? Pozdrawiam.

Mam zdjeta gore u tej pralki i trudno sie dostac do blokady drzwi. Widze ze od blokady ida do gory 3 przewody - brazowy (do programatora), czarny, bialy (dalej do tylu pralki). Ktory jest od czego?
    staszekf
    Level 33  
    Zdejmij sprężynę z fartucha zdejmij sam fartuch od strony zamka i masz dojście do przewodów( tak dla próby zewrzyj te zewnętrzne przewody jeżeli pralka ruszy to masz uszkodzoną blokadę) Zachowań ostrożność..OK?Pozdrawiam.
    pilot_hsc
    Level 14  
    Nie mam chwilowo dojscia do tej pralki, ale zapytam czy osoba majaca schemat tej pralki moze potwierdzic ze jesli nie swieci sie czerwona kontrolka po wlaczeniu zasilania do pralki, to walniety jest programator, niezaleznie od tego czy blokada od drzwi bylaby dobra czy tez nie??