Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Wasze pomys³y na program do wydrukowania p³yty czo³owej .

leszekraczka 02 Dec 2007 21:51 3710 4
Altium Designer Computer Controls
    leszekraczka
    Level 23  
    Witam.
    Mêczy mnie zrobienie p³yty czo³owej do zasilacza. Postanowi³em j± wydrukowaæ na papierze, wyci±æ i zafoliowaæ. Idea szczytna, bêdzie przynajmniej co¶ porz±dnie wreszcie wykonane. I tu mi siê pojawi³ ¶mieszny problem, pewnie ¶mieszny dla niektórych. Nie wiem czym to zrobiæ. Do tej pory to by³o czymkolwiek. Teraz mam dylemat co u¿yæ? Czym to zrobiæ?Paint? Czy co¶ innego. Pod XP.
    Tylko bez ¶miechu bym prosi³ :-).
  • Altium Designer Computer Controls
    Charly
    Level 19  
    Trzeba u¿yæ programu opartego na grafice wektorowej z mo¿liwo¶ci± wymiarowania rzeczywistego. Do wykonywania paneli czo³owych jest fajny program który siê nazywa Front Panel Designer. Mo¿na te¿ u¿yæ programu do projektowania PCB, którym mo¿na dok³adnie wszystko rozmie¶ciæ i po wydrukowaniu bêdzie skala 1:1.
  • Altium Designer Computer Controls
    Pawe³ Es.
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Visio te¿ jest wygodne, bo milimetry na ekranie odpowiadaj± tym na papierze i nie trzeba ¿adnych skalowañ.
    leszekraczka
    Level 23  
    Znajomy robi³ w Corelu. Ale to kombajn. Paint mnie rani :-(. A co s±dzicie o Eagle?
    szod
    Level 32  
    Spróbuj darmowego pakietu OpenOffice. Jest tam miêdzy innymi niez³y program do grafiki wektorowej Draw. Ma sporo opcji i moim zdaniem do u¿ytku domowego jest bardzo dobry. Mo¿na ustawiæ wymiary w mm.
    Oczywi¶cie jest wersja polska tego oprogramowania. Mo¿na ten pakiet pobraæ np. tutaj.