Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MINERVA brak AV

dedzioo 09 Dec 2003 11:00 1183 5
  • #1
    dedzioo
    Level 11  
    Witam.
    Mam telewizor MINERVA T6341 CTI po włączeniu 0(av) na pilocie obraz śnieży na wskażniku segmentowym pojawia się AV do gniazda nie jest podłączone wideo.Nie wiem czy ma to jakiś związek ale kożystam z pilota od grundiga mopel pilota tp 715 (nie wszystkie funkcje działają) może dlatego śnieży bo pilot nie jest kompatybilny w 100%. Co zrobić z AV żeby działało?
    Dziękuję za podpowiedzi.
  • #2
    Mirek Z.
    Moderator
    Najwidoczniej właściwy pilot posiada oddzielny przycisk AV. Nie pomaga dwukrotne przyciśnięcie 0/AV ?
  • #3
    kaz69
    Level 32  
    Na czym jest zrobiony procek ,moze na saa 1392?Jeżeli tak to trzeba programowo włšczyć tryb AV.
  • #4
    amik9m
    TVs specialist
    Jakie jest w nim gniazdo AV?
    Jeśli okrągłe (DIN-6, jeśli się nie mylę), to 'AV'
    uaktywnia się po przełączeniu na program '0'
    oraz podaniu +12V na 1.pin w/w gniazda.
  • #5
    dedzioo
    Level 11  
    gdy wcisnę dwa razy 0(av) nadal śnieży a na wskażniku segmentowym pomiędzyAiV pojawia się kropka (A.V)
  • #6
    dedzioo
    Level 11  
    [quote="amik9m"]Jakie jest w nim gniazdo AV?
    Jeśli okrągłe (DIN-6, jeśli się nie mylę), to 'AV'
    uaktywnia się po przełączeniu na program '0'
    oraz podaniu +12V na 1.pin w/w gniazda.

    Gniazdo AV to euro