logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór kompaktowego aparatu do 700 zł z 7Mpix i stabilizacją obrazu

diodak123 07 Gru 2007 21:10 2319 5
REKLAMA
  • #1 4563132
    diodak123
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam, chce sobie kupić kompaktowy aparat cyfrowy, jakiś mały kieszonkowy, do 700 zł podstawowym wymogiemjest zeby miał stabilizacje obrazu, 7Mpix, no i rzecz jasna robił ładne zdjecia :D bez zadnych ziaren czy szumów ....

...niestety wybór jest tak duzy ze ciezko sie zdecydować, szukam czegoś sposród Nikona, Olympusa, Sony, Canona pozostałe marki raczej nie wchodzą w gre....

.... prosiłbym o pomoc, włąsne doswiadczenia z cyfrówkami i podzielenie sie doswiadczeniem przy wyborze aparatu :)
  • REKLAMA
  • #2 4564231
    waldekg
    Poziom 28  
    Ocena: 169
    Witam. Proponuję "Canon A720 IS" kosztuje około 800zł. ale warto. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4564873
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 4564875
    dżenka
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam
    Dokładnie to samo proponuje , mam Canon-a Power Shot A720 IS od 2 tygodni i jestem zachwycona
    żadnego zdjecia nie usunełam nbo każde było dobrze zrobione . Stabilizator obrazu , polskie menu i ostrość oraz barwy stawiają ten aparat w czołówce
    Mówie tylko o zdjęciach w trybie Auto bo w innym nie umiem :D:D:D
    ale się nauczę bo wtedy są większe możliwości
    Pozdrawiam Dżenka
  • REKLAMA
  • #5 4565011
    diodak123
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    do "dżenka" widze ze jesteś zachwycona tym paratem, zresztą jak wiekszośc osóób które wypowiadaja sie na jego temat ....wogóle to gdzie nie wejde to każdy canona poleca ...czyżby aż takie dobre,

miałbym prosbe, pzresłałabyś mi jakieś zdjecie nim zrobione, jedno w pomieszczeniu i jakieś jedno na dworze, z góry dziękuje gibson67(_at_)tlen.pl
  • #6 4569049
    MEDIASHOP
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    diodak123 napisał:
    wymogiemjest zeby miał stabilizacje obrazu, 7Mpix, no i rzecz jasna robił ładne zdjecia :D bez zadnych ziaren czy szumów ....

- stabilizacvja obrazu jest przydatna, szczególnie przy wiekszej ogniskowej (w ultrazoomach), ale nie należy jej przeceniać, nie wszystko co pokazuja spoty telewizyjne sprawdza się w 'realu' ...

- co do wielkości matrycy - ważny jest rozmiar matrycy (fizyczny wymiar), a co za tym idzie stosunek ilości pixeli do wielkości matrycy...

- ładne zdjęcia robi 'operator' , więc to co dyletant, czy początkujący fotoamator uzyska np. z Nikona D80, będzie często gorszej jakości niż fotka wykonana najtańszym cyfrakiem z pełnym manualem przez zaawansowanego pstrykacza.

Jeśli zadowalają Cię fotki pstrykane w trybie auto to nie przepłacaj, a kup typową 'małpkę' SONY, Oly, czy Nikon'a.

Jesli chcesz miec wpływ na wynik swoich zdjęć to wybierz cos z pełnym manualem i ćwicz, a efekty będa napewno zadowalające :)
REKLAMA