Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Przy słuchaniu z komputera nie słychać subwoofera

08 Gru 2007 10:28 1763 3
  • Poziom 9  
    Prosze o pomoc,przewertowalem fora,instrukcje i juz nie mam siły,problem mam tego typu:

    Posiadam amplituner onkyo tx-sr-304e oraz aktywny sub jbl "sub 125" ,podłaczyłem suba do amplim przewodem coaxial w amplitunerze pre out a w subie Line Level input

    Problem jest taki ze dzwiek w subie jest bardzo cichy prawie wogole nie słychac suba,ale jesli robie test głosników - i testuje kanał subwoofera a w tym czasie podkrecam na wzmacniaczu głosnosc sub pieknie gra,wszystkodrzy i jest ok,niestety przy słuchaniu muzyki z kompa,lub słuchaniu tunera w amplitunerze prawie go nie słychac.proze o pomoc co jest nie tak,Prosze o pomoc jesli ktos miał podobny problem,lub wie jak go rozwiązac,byłbym wdzieczny!pzdr!
  • Poziom 15  
    Problem tkwi w komputeże. Jaką masz kartę muzyczną i czy masz wgrane sterowniki do karty dźwiękowej i jaki masz system operacyjny bo podejrzewam że Vista
  • Poziom 9  
    nie sądze ze w kompie,musze skonfigurowac amplituner,cos z kanałami LFE ale nei wiem jak to wogole działa,czy ukanałem LFE ustawiam czsetotliwosc,czy siłe suba?sam juz ne wiem co jest nie tak!dzieki za odpowedz!
  • Poziom 15  
    Ja sadze ze to od kompa ponieważ miałem podobny problem tyko z zestawem 5.1 i działał sub i dwie satelity a centralny i dwie pozostałe grały bardzo cicho. Było to spowodowanie ustwieniem dźwięków w panelu sterowania.