Witam, usterka mojego fiata wygląda następująco. Podczas zapalania auto nie posiada wolnych obrotów. Komputer sam nie reguluje ich i nie włącza ssania a potem go nie wyłącza. Mechanik stwierdził ze to wina silnika krokowego, lecz po wymianie dalej jest to samo. Inny mechanik stwierdził ze to wina komputera który żle tym silnikiem steruje, ponieważ powinien on otwierac przepustnice(nie wiem o co mu chodzi) podczas zapalania do okreslonego momętu, a jak sie auto rozgrzeje powinien ją otwierac więcej badz mniej(tez nie wiem jak to ma działac) po to by wyregulowac wolne obroty do ok 900obr na minute.
czy ktoś sie spotkał juz z taką usterką i wie jak to naprawic?? czy wymiana komputera pomoze i jak to zrobic. na allegro mozna komputer kupic za 100zł tylko czy to bedzie to samo?? bo posiadam imobilajzer??
czy ktoś sie spotkał juz z taką usterką i wie jak to naprawic?? czy wymiana komputera pomoze i jak to zrobic. na allegro mozna komputer kupic za 100zł tylko czy to bedzie to samo?? bo posiadam imobilajzer??