Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Drukarka Minolta qms 2400w - włóż toner

eseli 10 Dec 2007 22:45 1689 4
    eseli
    Level 27  
    Witam
    Mam problem z drukarką minolta qms 2400w - objawia się on tym
    że drukarka czasami włącza sie normalnie , ale zazwyczaj
    prosi o włażenie tonera. I tak jak zacznie prosić np. o toner czerwony
    wyciągam go ,przekręcam ręcznie wałek magetyczny (profilaktycznie)
    wkładam toner i drukarka zaczyna prosić o np. włożenie tonera żółtego
    i tak w kółko. Tonery były regenerowane - klient wydrukował na nich
    z 20 % zużycia. Kiedyś spotkałem się z podobnym przypadkiem w qms 2300
    ale objaw był taki że było za dużo proszku i blokował on wałek magnetyczny
    ale słycać było charakterystyczny dzwięk, w tym przypadku chyba nie o to chodzi . Drukarka przeczyszczona.
    Pozdrawiam
    Calculus
    Level 25  
    Ja mam taki problem w Epsonie C900 (toner taki jak QMS2300) blokuje się wałek i nie drukuje danego koloru i nie ma znaczenia ilość tonera. Wkłady już trochę zrobiły, więc podejrzewam, że toner gdzieś wchodzi, gdzie nie trzeba i blokuje wałki, czasem obracając ręcznie wałkami czuć wyraźny opór w jednym miejscu, jakby coś weszło między wałki. Nie pomogło usunięcie folii na mieszadle.
    Baz
    Level 14  
    A ja mam podobny problem tylko że u mnie ewidentnie leci toner do drukarki. Tonery sa regenerowane ale leci tylko z kolorów z czarnego nic i mam w srodku mały syfek. Ktoś pisał wcześniej ze w srodku jest czujnik od wykrywania kasety z tonerem, mi ten czujnik sie zasyfia i mam taki sam objaw jak kolega prosze włożyć kasete z tonerem. Wydaje mi sie że problemem jest chyba toner ponieważ czarne były regenerowane już kilka razy i wszystko jest ok natomiast z kolorów leci w okolicach wałka mag i zebatki. Chybą ze jest jakiś myk o którym nie wiem żeby to dziadostwo nie leciało. pozdrawiam
    Dialta
    Level 19  
    Witam

Mam pytanko a czipy aby nie z Agawy? Zazwyczaj we wszystkich modelach od MC23xx do 25xx z tonerami występowały dokładnie te same problemy.

pozdrawiam

Ps. A wogóle regenerację kolorów w MC uważam za wysoce ryzykowną i przy okazji nieopłacalną, popatrzcie Panowie na forum i zobaczycie co autor miał na myśli :idea:
    saperak
    Level 12  
    Ja zmieniłem cały komplet tonerów w tej drukarce i działa prawidłowo za wyjątkiem komunikatu który muszę klikać przed wydrukowaniem że mam nieoryginalny toner. Czy ma ktoś pomysł jak to ominąć?
    PS. Jak by ktoś miał blade wydruki w tej drukarce to proponuję sprawdzić czy wizjer lasera (umieszczony w środku w drukarce pod bębnem światłoczułym) jest czysty. U mnie była delikatna warstewka niebieskiego toneru.